Controlorii de trafic aerian din Spania vor decide daca vor intra in greva pentru a contesta conditiile de munca si de salarizare, a declarat un purtator de cuvant al sindicatului USCA.
Discutiile dintre autoritatea aeroporturilor din Spania, AENA, si sindicatul care reprezinta controlorii de trafic au fost intrerupte vineri seara, 6 august, sporind astfel probabilitatea declansarii unei greve in aceasta luna in a doua mare destinatie turistica la nivel mondial, informeaza Mediafax.

"Speram ca discutiile vor fi reluate, in caz contrar ne vom intalni joi pentru a a analiza optiunile, inclusiv o actiune grevista. Decizia va fi anuntata probabil vineri", a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit publicatiei El Pais, acest program arata ca niciun zbor nu va fi afectat inainte de 22 august, intrucat grevele din sectorul aerian trebuie anuntate cu cel putin zece zile in avans.

Salariile relativ ridicate ale controlorilor de zbor si programul scurt de lucru au atras critici din partea presei, in conditiile in care in tara sunt aplicate masuri de austeritate dificile, pentru reducerea deficitului bugetar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri