Omul de afaceri Adrian Augustin Baciu a scos la vanzare, cu 20 de milioane de euro, hotelul Onix din Cluj, si pachetul de 82% pe care il are la firma Turism Ariesul, care detine trei hoteluri si mai multe terenuri in zona Turda, informeaza Mediafax.

Astfel, hotelul Onix din Cluj-Napoca, care are 68 de camere, a fost scos la vanzare cu 11 milioane de euro.

Unitatea este clasificata la patru stele si are restaurante cu o capacitate totala de 200 persoane, doua terase, bar de cu 50 de locuri si cort de evenimente cu o capacitate de 400 persoane. Totodata, hotelul are in proprietate 2.884 metri patrati de teren.

"Inaugurat in anul 2001, Onix a fost primul hotel de 4 stele din judetul Cluj. La o prima vedere, pretul cerut pare mare pentru un hotel cu 68 de camere, dar el este amplasat in zona centrala a orasului si detine si o suprafata de teren", a declarat Augustin Baciu.

Baciu a scos la vanzare, cu 9 milioane de euro, si pachetul de 82% pe care il detine la societatea Turism Ariesul.

Infiintata in 1991, firma activeaza in domeniul prestarilor de servicii in turism, alimentatie publica si tratament balnear. Societatea detine baza de tratament Ariesul (65 camere), situata la 2 kilometri de centrul orasului Turda, si compusa din hotel cu restaurant si bar, baza de tratament balnear, sala de sport si teren de tenis.

Acesteia i se adauga lacul Roman, amenajat ca strand, restaurantul Meteor, Salina Turda S.A., societate din care Turism Ariesul detine 51%, hotel Stejeris (25 camere), situat la 12 kilometri de Turda, hotel Alpin Baisoara (52 camere), amplasat pe versantul estic al Muntilor Gilau si cabana Cheile Turzii (15 camere).

Hotelul Ariesul a preluat in concesiune, in 2001, pe 49 de ani, exploatarea namolului si apei sarate de pe o suprafata de aproape 42 de hectare de teren.

"Chiar daca firmele nu au datorii si sunt pe profit, vreau sa vand din cauza volumului mare de munca pe care il presupun aceste activitati. Sunt mai multe domenii in care as vrea sa investesc banii obtinuti, dar nu m-am decis inca", a mai spus Baciu.

Sursa foto: www.hotelonix.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri