Tribunalul Bucuresti a admis o cerere inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions pentru intrare in insolventa a Blue Air, decizie pe care compania o contesta pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme, potrivit Mediafax.
Judecatorul Laura Radu, purtator de cuvant al Tribunalului Bucuresti, a declarat ca instanta a admis intrarea in insolventa a Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions. Ea nu a dorit sa faca publica valoarea datoriilor Blue Air catre cele doua companii.

La inceputul lunii iunie, Wall-Street scria in exclusivitate ca operatorul aerian este implicat in mai multe procese pentru neplata datoriilor catre numerosi furnizori si creditori.

Carpatair a depus la jumatatea lunii martie, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care cere insolventa Blue Air, in contul unei datorii in valoare de 30.000 de euro, ca urmare a inchirierii unei aeronave SAAB 2000 catre Blue Air, in luna septembrie a anului trecut.

"La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii. Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul. Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor", a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair.

Reprezentantii Blue Air neaga ca ar avea datorii neachitate catre cele doua companii.

"In jurul orei 15 a aparut la Tribunalul Bucuresti verdictul insolventa pentru Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions, dar nu exista nicio motivatie scrisa pentru aceasta decizie. Noi nu avem nici o datorie la cele doua companii si vom contesta aceasta decizie", a declarat Florentina Ivan, director de comunicare la Blue Air.

Directorul Blue Air, Sherif Ussama, a declarat anterior, intr-un comunicat de presa, ca firma pe care o conduce isi achita datoriile catre stat si furnizori, in ciuda blocajelor financiare la nivel national si chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania a finalizat-o recent.

"O potentiala decizie a Tribunalului Bucuresti in sensul deschiderii unei proceduri de insolventa asupra companiei noastre ne-ar surprinde in mod neplacut si am considera-o drept incalcare a drepturilor comerciale de care ar trebui sa ne bucuram, intrucat in momentul de fata noi nu avem nicio datorie fata de cei doi asa-zisi creditori din dosarele de insolventa. In aceste conditii nu poate fi declansata starea de insolventa si nu inteleg, ca cetatean strain, cum sistemul juridic romanesc ar putea permite asa ceva", a spus Ussama.

El a adaugat, referitor la dosarul 13886/3/2010, in care Carpatair si Service Excellence Solutions au cerut insolventa Blue Air Transport Aerian, ca s-a ajuns la o intelegere de plata amiabila si s-au achitat la zi debitele restante, dovezile existand la dosar.

Blue Air a revenit ulterior cu un alt comunicat in care afirma ca faptul ca o sentinta judecatoreasca apare publicata in presa inainte de a fi emisa oficial este un atac direct la imaginea companiei si influenteaza direct si negativ activitatea comerciala si reprezinta o incalcare a Constitutiei, a legilor europene si a dreptului de a dezvolta o afacere pe teritoriul unui stat european.

"Sentinta in acest dosar nu a fost comunicata, nici redactata, nu apare in condica de sedinta a Tribunalului Bucuresti, nici pe site-ul acestei institutii, insa face obiectul a numeroase articole de presa aparute astazi. Din punct de vedere juridic, la acest moment nu exista nicio sentinta judecatoreasca de deschidere a procedurii de insolventa si, teoretic, nici nu ar putea sa existe o astfel de decizie, cat timp la dosarul mentionat sunt depuse toate dovezile ce atesta faptul ca nu mai exista sume in litigiu intre parti", se arata in comunicat.

Reprezentantii Blue Air au adaugat ca pe tot parcursul zilei, avocatul companiei s-a aflat in incinta Tribunalului Bucuresti pentru a afla sentinta in dosar, sentinta care nu a fost, insa, redactata si comunicata.

"Mai mult, condica de sedinta a Tribunalului Bucuresti s-a aflat toata ziua in biroul judecatorului, iar in calculatoarele de pe holul Tribunalului informatia a fost postata de trei ori si de trei ori a fost retrasa. Nici la aceasta ora nu exista nicio dovada ca ar exista o astfel de sentinta. In urma unei discutii telefonice avute cu purtatorul de cuvant al Tribunalului Bucuresti, judecator Laura Radu, aceasta ne-a confirmat ca informatiile din presa au fost furnizate de catre dumneaei, in calitatea sa oficiala", se mai arata in comunicatul Blue Air.

Citeste si Blue Air: Datorii neplatite, disponibilizari si flota injumatatita. Ce urmeaza?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri