Operatorul low-cost Wizz Air continua sa se dezvolte in regiune si anunta extinderea in nordul continentului prin inaugurarea celei de-a 14-a baze operationale in Vilnius, Lituania. Pentru inceput, compania va aloca bazei o aeronava complet noua Airbus A320, incepand cu luna aprilie, anul viitor.


Totodata, Wizz Air va lansa opt noi destinatii de la Vilnius catre Londra - Luton, Doncaster - Sheffield (Marea Britanie), Cork (Irlanda), Eindhoven (Olanda), Stockholm - Skavsta (Suedia), Milano - Bergamo, Roma - Fiumicino (Italia) si Barcelona (Spania).

Tarifele pornesc de la 14,99 euro (un singur zbor, cu toate taxele incluse).

„ Pe langa faptul ca vom creste oportunitatile de calatorie, vom crea pe piata lituaniana sute de noi locuri de munca si vom aduce un aport semnificativ pentru veniturile industriei turismului local”, a declarat József Váradi, chief executive officer Wizz Air.

Wizz Air a transportat peste 9,3 milioane de pasageri in ultimile 12 luni.

Flota companiei este compusa in prezent din 34 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 12 baze: 5 in Polonia, 1 in Ungaria, 1 in Bulgaria, 3 in Romania, 1 in Ucraina si 1 in Cehia. Cea de-a 13-a baza, din Sebia va deveni operationala in aprilie 2011.

Wizz Air a transportat 1,65 milioane pasageri in relatia cu Romania, in 2009, in crestere cu 87% fata de anul precedent, potrivit datelor furnizate de companie.

Romania reprezinta astfel piata cu cea mai mare crestere pentru operatorul cu tarife scazute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri