Agentia de turism Alto Tours a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 27 milioane de lei, cu 13,4% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul dezvoltarii portofoliului de clienti, a declarat directorul general al firmei, Florin Tancu.
In perioada ianuarie-septembrie 2009, agentia a avut incasari de 23,8 milioane de lei. Pentru acest an, conducerea firmei estimeaza afaceri de 35 milioane de lei, potrivit Mediafax.

"Ne pastram previziunile facute la inceputul anului si vrem sa incheiem anul cu afaceri de 35 milioane de lei. Incasarile vor fi mai mari cu aproape 13% fata de anul trecut, iar factorii care contribuie la aceasta crestere sunt atragerea de clienti noi si lansarea in august a unei aplicatii online, prin care turistii pot cumpara bilete de avion, pot face rezervari hoteliere si asigurari medicale", a spus Tancu.

Activitatea agentiei este concentrata in special pe partea de business. Din totalul incasarilor, vanzarea biletelor de avion reprezinta 74%, iar restul sunt vacante.

"Ca si anul trecut, bugetele de calatorie au inregistrat un recul. Noi ne-am adresat unei game mai largi de clienti, cei cu bugete de peste 20.000 de euro pe an. Referitor la vanzarea de vacante, anul acesta cele mai bine vandute destinatii au fost Delta Dunarii - pe intern, si Barcelona - pe extern. Referitor la perioada de iarna, nu ne asteptam la o crestere a cererii de vacante pe extern", a adaugat directorul general al Alto Tours.

Incepand din acest an, agentia opereaza si un charter spre Palma de Mallorca.

Referitor la preturi, Tancu a spus ca acestea sunt similare celor din anii anteriori, in conditiile in care destinatiile premium catre care opereaza nu au redus tarifele, nefiind afectate de criza economica.
Potrivit lui Tancu, una dintre problemele cu care agentia s-a confruntat in acest an a fost dificultatea cu care clientii au platit serviciile cumparate.

"Modificarile legislative au reprezentat o problema majora. Clientii platesc mai greu serviciile comandate din cauza blocajului financiar", a spus Tancu.

Agentia de turism Alto Tours din Bucuresti este controlata in proportie de 75% de compania daneza Weco Travel, care a achizitionat in 2008 pachetul majoritar, restul de 25% din actiuni fiind detinute de Florin Tancu.

Agentia este singura din Romania care a incheiat un parteneriat cu Radius Travel, una dintre cele mai importante firme de management turistic din lume, alaturi de American Express si Carlson Wagonlit.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri