Operatorul aerian low cost Pegasus, din Turcia, ar putea intra pe piata romaneasca in ianuarie, cand ar urma sa lanseze o cursa pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Istanbul.
Tot in ianuarie ar putea opera primul zbor din Romania si compania Qatar Airways, de la Bucuresti (Otopeni) la Doha, cu escala la Budapesta.
"Nu am semnat inca un contract, dar suntem in discutii avansate cu compania Qatar, care ar urma sa inceapa zborurile la 17 ianuarie, si cu Pegasus, care ar trebui sa opereze tot in ianuarie", a declarat directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav, citat de Mediafax.

Cursele vor avea si retur si vor fi efectuate cu o frecventa de patru ori pe saptamana.

"Avem mari asteptari de la zborul Doha-Budapesta-Bucuresti si retur si, in masura in care si alti operatori intercontinentali vor veni, este posibil sa transforme Aeroportul Otopeni dintr-unul regional intr-un hub intercontinental", a mai spus Jidav.

Pegasus a afectuat primul zbor in 1990, an in care detinea doar doua aeronave. Intre timp, compania a devenit unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, cu o flota de 32 de avioane, si zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Qatar Airways este una dintre cele cinci companii aeriene carora Skytrax, un organism independent de monitorizare a industriei aviatice, le-a acordat un calificativ de cinci stele. Operatorul vrea sa-si extinda flota la 110 aparate in 2013, aproape dublu comparativ cu numarul de aeronave utilizate in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri