Lucrarile de modernizare a Aeroportului din Craiova, care au costat aproximativ trei milioane de euro si au vizat constructia unui terminal nou de plecari si a unuia de sosiri, a unei pasarele pietonale si amenajarea unor parcari exterioare, au fost finalizate, dupa aproximativ un an, scrie Mediafax.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat la inaugurarea lucrarilor de modernizare a aeroportului din Craiova, ca fondurile necesare lucrarilor, aproximativ trei milioane de euro, au fost asigurate de la bugetul local.

"Azi (miercuri - n. r.), asistam la o noua etapa de dezvoltare a aeroportului. Ne-am implicat pentru ca ajunsesem intr-un moment in care ne era rusine cu ceea ce aveam pe acest aeroport. Am investit din bugetul propriu al CJ suma de trei milioane de euro in aceasta prima etapa pe care o dezvoltam. Am investit in masini de salvare, de pompieri, cu scari speciale, cu instalatii de dejivrare. Am investit o suma mare pentru a reabilita pista, circa 22.000 de metri patrati de pista au fost reabilitati si circa 200 de dale schimbate. Am achizitionat un sistem de ghidaj al avioanelor pe timp de ceata sau de intuneric si am refacut balizajul", a precizat Prioteasa.

El a spus ca in urmatoarea etapa de dezvoltare a aeroportului din Craiova va fi reabilitata in totalitate pista, cu fonduri care ar pute fi accesate prin Programul Operational Sectorial (POS) pe transporturi, in acest sens fiind facute demersuri pe langa Ministerul Transporturilor.

"Urmeaza o noua etapa in care vom extinde tot ce avem, astfel incat sa corespunda pentru urmatorii cinci-sapte ani. Venim cu un proiect de fezabilitate, cu tot ce avem noi pentru a putea reabilita prin POS infrastructura de miscare, platforma din fata aeroportului. In perioada urmatoare vom avea o unitate speciala de aviatie, cu elicoptere SMURD pentru situatii de urgenta si elicoptere pentru situatii de calamitate, care vor sta aici la Craiova. De asemenea, vom avea un depozit de carburanti pentru avioane”, a mai spus Prioteasa.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, prezent la eveniment, a afirmat ca isi va folosi "influenta" pe langa Ministerul Transporturilor pentru ca si Aeroportul Craiova sa fie inclus intre aerodromurile care vor primi bani de la Guvern pentru modernizare.

"Sper ca in urma demersului pe care domnul Prioteasa l-a facut la Ministerul Transporturilor si pe care am sa-l sustin personal sa putem sa determinam acest minister, care are un program de sprijinire a aeroporturilor din Romania si care nu include azi Craiova in primele opt aeroporturi in care se investesc bani de la Guvern, sa introducem si Craiova. Incerc sa folosesc si influenta mea din Senat pentru a aduce surse guvernamentale catre acest aeroport”, a declarat Mircea Geoana.

Opt societati au depus oferte, la inceputul lunii iunie, pentru contractul de achizitie publica "reabilitare aeroport, supraetajare turn control, extindere pavilion sosiri, refacere fatade si amenajari exterioare”. In urma evaluarii documentelor depuse a fost aleasa oferta asociatiei de firme SC Atlas SA si SC Polystart Impex SRL pentru 7,4 milioane lei, fara TVA.

Lucrarile de modernizare au vizat constructia unui terminal nou de plecari si a unuia de sosiri, a unei pasarele pietonale, care uneste cele doua terminale, si amenajarea unor parcari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri