Circulatia turistica in perioada sarbatorilor de iarna va stagna la nivelul din 2009, iar incasarile agentiilor vor scadea cu pana la 15%, chiar daca cererea pentru Craciun a crescut usor, atat pe segmentul intern cat si extern, estimeaza Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
"Se observa o usoara crestere a cererii turistice pentru perioada Craciunului, atat pe intern, cat si pe extern. Motivele sunt obisnuinta romanilor de a se deplasa cu familia de Craciun, din ultimii ani, si tarifele mai mici practicate in aceasta perioada, fata de Revelion", se arata intr-un comunicat al asociatiei, citat de Mediafax.

Cele mai vandute pachete turistice pentru sarbatori, prin agentii, vizeaza statiuni montane (Valea Prahovei, Predeal, Poiana Brasov, Bran-Moeciu, Borsa si Arieseni), balneare (Baile Felix, Calimanesti-Caciulata, Vatra Dornei, Buzias, Covasna, Baile Herculane, Baile Govora) si zone rurale precum Maramures, Bucovina, Marginimea Sibiului, Vrancea si Apuseni.

Turistii vor mai merge in aceasta iarna in orase mari (Bucuresti, Brasov, Arad, Timisoara, Constanta, Oradea si Iasi), pe litoral (Mamaia, Mangalia, Eforie Nord) si in Delta Dunarii.

Pe extern, cele mai bine vandute pachete pentru Craciun sunt in destinatii de iarna (Austria, Bulgaria, Franta, Italia, Elvetia), orase europene (Paris, Viena, Barcelona, Praga, Roma, Budapesta, Atena), litoral si destinatii mediteraneene (Egipt, Turcia, Grecia, Malta, Tunisia, croaziere mediteraneene), precum si destinatii de lux si exotice (Republica Dominicana, Laponia, Thailanda, Cuba, Brazilia, Mauritius, Maldive, Bora Bora, croaziere oceanice).

Potrivit ANAT, 2010 a fost caracterizat de oferte speciale, atat in cazul turismului intern, cat si pentru outgoing. Editia de vara a programul "Inscrieri timpurii" a inregistrat 50.000 de turisti, cu 40% mai mult decat in 2009.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri