Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA va organiza, in 11 aprilie, o licitatie pentru achizitionarea unei polite de raspundere civila fata de terti a activitatii institutiei, prima fiind estimata la doua milioane de euro pentru perioada 1 mai 2011-30 aprilie 2013, scrie Mediafax.
ROMATSA este la a doua incercare de atribuire a contractului, prima licitatie fiind programata in 15 noiembrie 2010, dar anulata de autoritatea contractanta in 27 ocrombrie 2010, in urma unei contestatii depuse de Astra si admisa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor la 20 octombrie 2010.

Astra a asigurat raspunderea civila fata de terti a activitatii institutiei in perioda 1 decembrie 2009-30 noiembrie 2010 pentru o prima de asigurare de 1,17 milioane de euro.

Suma asigurata pe care o va acoperi viitoarea polita a fost stabilita la 600 milioane de euro.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 80.000 lei si una de buna executie reprezintand 10% din valoarea contractului, potrivit datelor din caietul de sarcini.

Autoritatea contractanta solicita ofertantilor sa reasigurare polita pe care o vor emite in proportie 100% cu societati de reasigurare cu rating minim A-, rating acordat de o agentia internationala de rating Standard&Poor's, Moody, AMBest sau echivalent acordat de o alta agentie internationala de rating recunoscuta.

Aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, ROMATSA a fost infiintata in anul 1991 si activeaza in domeniul serviciilor de trafic aerian, furnizate aeronavelor civile care survoleaza spatiul aerian al Romaniei.

In 2010, ROMATSA a furnizat servicii de trafic aerian unui numar de 466.587 de aeronave, pentru acest an estimandu-se sa creasca la 480.593 aeronave, iar in 2012 la 502.599 aeronave, potrivit datelor din caietul de sarcini.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri