Compania aeriana Air France-KLM a inceput anul 2011 cu crestere de peste 6% a traficului in si dinspre Romania, dupa ce anul trecut numarul de pasageri a fost mai mare cu cateva procente, a declarat agentiei Mediafax Alexandru Dobrescu, directorul general pentru Romania al companiei franco-olandeze.
"Am observat un reviriment timid atat al traficului de vacanta, cat si al celui de business. In prima luna a acestui an, pentru operatiunile din Romania, Air France a avut cu 6,4% mai multi turisti decat in perioada similara din 2010, in timp ce KLM a inregistrat o crestere de 11%", a spus Dobrescu.

El a afirmat ca anul trecut, numarul pasagerilor KLM a crescut cu 4%, iar cei care au zburat cu Air France au fost cu 2% mai multi decat in 2009.

Dobrescu explica majorarile de anul trecut nu prin cresteri ale pietei, ci prin atragerea de noi pasageri.

"Chiar daca pentru Romania sunt pozitive statisticile pentru anul trecut, din pacate eu sunt in imposibilitatea de a argumenta solid motivatia acestor cresteri. Semnul de intrebare se refera la ce a justificat aceasta crestere, intr-un loc in care nu se intampla nimic legat de lumea afacerilor", a spus directorul pentru Romania al Air France-KLM.

Cu toate acestea, Dobrescu se arata optimist pentru evolutia din acest an atat a companiei pe care o conduce, cat si a pietei, in general. El estimeaza o crestere, in primul rand, a traficului de business.

"In acest an nu prognozam o crestere a frecventelor, ci a veniturilor", a adaugat el.

Air France opereaza zilnic cinci curse Bucuresti Paris, iar KLM are patru zboruri zilnice Bucuresti Amsterdam.

Directorul companiei spune ca doar 20% dintre cei care aterizeaza la Amsterdam raman in Olanda, restul zburand catre alte destinatii, in timp ce jumatate dintre cei care aterizeaza in Paris au ca destinatie Franta.

In anul financiar 2009-2010, compania Air France-KlM, care are 108.000 de angajati in intreaga lume, a inregistrat o cifra de afaceri de 20,9 miliarde de euro.

Printre marile companii aeriene care opereaza pe piata romaneasca, alaturi de Air France-KLM, se numara Lufthansa si British Airways.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri