Banca Comerciala Romana (BCR) a redus dobanda la creditul de nevoi personale "Divers Extra BCR" pentru imprumuturile luate pana la sfarsitul acestui an, ceea ce da posibilitatea unui debitor sa primeasca cu 1.500 lei mai mult la un credit care anterior era de maximum 24.000 lei.
"Spre exemplu, in locul unui credit vechi in valoare de 11.900 lei se poate obtine acum unul de 12.650 lei, care aduce in plus 750 lei la valoarea creditului, pentru o rata lunara de 199 lei. Pentru un credit vechi in valoare de 17.900 lei se poate obtine acum unul de 19.000 lei, care aduce un plus de 1.100 lei la valoarea creditului pentru o rata lunara de 299 lei. De asemenea, pentru un credit vechi in valoare de 23.850 lei se poate obtine acum unul de 25.350 lei care aduce un plus de 1.500 lei la valoarea creditului pentru o rata lunara de 399 lei", exemplifica reprezentantii bancii.

In perioada campaniei, BCR a stabilit, pentru creditul de nevoi personale Divers Extra BCR, o rata a dobanzii fixa pentru primele trei luni de 8,9% pe an si ulterior variabila, precum si un comision de acordare a creditului de 2%.

Gradul de indatorare la un imprumut acordat de BCR poate ajunge pana la 65% din venitul net eligibil al familiei. Venitul net eligibil al familiei este determinat prin deducerea din venitul net a cosului minim de subzistenta, precum si a altor angajamente de plata lunare (de alta natura decat creditul), precum chiriile sau asigurarile. Gradul maxim de indatorare pentru fiecare client depinde de asemenea de profilul de risc si de comportamentul de plata al acestuia.

Suma maxima imprumutata prin acest tip de credit poate fi de 20.000 euro in echivalent lei, pe o perioada de pana la zece ani.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 16,5 miliarde euro si are, in prezent, o retea de 536 sucursale si agentii, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Cel mai mare grup financiar de pe piata romaneasca a afisat un profit net de 725,8 milioane lei (219,6 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, mai mare cu 21,2% fata de acelasi interval din 2006, sustinut de avansul creditelor acordate.

Volumul agregat al portofoliului de credite catre clienti (inainte de provizionare, IFRS) a crescut cu 31,8% in primele noua luni din 2007, de la 24,57 miliarde lei (7,27 miliarde euro) la 31 decembrie 2006 la 32,39 miliarde lei (9,69 miliarde euro) la finalul lunii septembrie.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri