Iranul a propus celui mai mare producator independent de titei din Rusia, Lukoil, sa isi extinda participarea din cadrul proiectelor petroliere si de gaze naturale din Republica Islamica, a anuntat joi biroul de presa al Lukoil, preluat de agentia Ria Novosti.

Lukoil a facut anuntul dupa o reuniune de miercuri de la Moscova, la care au participat directorul executiv al Lukoil, Vagit Alekperov, si ministrul adjunct al petrolului din Iran, Hossein Noghrehkar Shirazi.
Alekperov a spus ca in Iran exista multe zacaminte promitatoare de petrol si de gaze naturale, iar compania pe care o reprezinta va studia propunerile iraniene.

Reprezentantii Lukoil afirmasera in octombrie ca posibilele sanctiuni americane impotriva Iranului ar putea ameninta proiectul petrolier de la Anaran, din Republica Islamica.

Proiectul de la Anaran este dezvoltat de in comun de compania norvegiana Statoil Hydro, care detine 75%, si de Lukoil Overseas, cu o participatie de 25%. Zacamintele de la Anaran contin rezerve de petrol de 2 miliarde de barili.

Lukoil aratase ca s-ar putea confrunta cu dificultati in contextul in care investitiile companiei din cadrul proiectului depasesc 20 de milioane de dolari. Reprezentantii Lukoil mai avertizasera si ca unele restrictii asemanatoare ar putea afecta alte companii care opereaza in Iran si au investitii consistente.

Iranul a fost supus pana in prezent la doua runde de sanctiuni ale Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), ca urmare a refuzului de a-si opri programul nuclear, pe care multe tari il banuiesc ca ar avea scopul de a contribui la productia de arme nucleare. Statele Unite intentioneaza sa impuna sanctiuni impotriva companiilor energetice internationale care fac afaceri in Iran.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri