Valoarea totala a cumparaturilor efectuate de romani cu ajutorul dispozitivelor mobile s-a ridicat la 20,6 milioane euro, din care 13,8 milioane euro prin plati online realizate de pe telefoane si tablete, iar 6,8 milioane euro prin tranzactii SMS, conform procesatorului NETOPIA mobilPay, care sustine ca 40% din totalul acestor plati au fost procesate de companie.

Din totalul platilor online cu cardul procesate de companie anul trecut, 6%, in valoare de 4,6 milioane euro, au fost efectuate de pe smartphone si tablete. In ceea ce priveste tranzactiile procesate prin microplati cu telefonul (SMS), acestea s-au ridicat la o valoare de 3,4 milioane euro anul trecut, aproximativ jumatate din totalul pietei.

„Anul 2013 a fost cel al m-commerce-ului peste tot in lume, si iata ca nici Romania nu a facut exceptie. Bineinteles, inca nu putem vorbi de un volum similar celui din Statele Unite sau Europa de Vest, unde platile online de pe telefon si tablete au devenit naturale, insa tot mai multi romani au inceput sa inteleaga si sa prefere aceasta metoda simpla de plata, sigura si mai la indemana ca oricare alta”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru anul acesta, reprezentantii companiei estimeaza dublarea ratei medii, la peste 12%, a cumparaturilor de pe dispozitive mobile din totalul pietei de plati online cu cardul.

Tot in 2014, aplicatia mobilPay MasterCard Mobile va integra o noua modalitate de plata, destinata clientilor offline.

NETOPIA mobilPay este unul dintre cei mai mari procesatori pe piata din Romania in ceea ce priveste microplatile cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, printr-un parteneriat cu Garanti Bank Romania.

Compania are o experienta de 10 ani in domeniul platilor mobile si dispune de birouri in Bucuresti si Sunnyvale (SUA).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri