Grupul american Amazon, un gigant in domeniul distributiei online, a anuntat miercuri ca a incheiat un acord exclusiv de amploare cu postul de televiziune HBO, care va imbogati serviciul sau de video in streaming cu multe seriale foarte cunoscute, precum "Clanul Soprano", informeaza AFP.

Acordul, ale carui detalii financiare nu au fost divulgate, a fost incheiat pe mai multi ani.

Incepand din 21 aprilie, toate sezoanele din cateva seriale considerate clasice, precum "Clanul Soprano", "The Wire" si "Six Feet Under", ca si primele sezoane ale unor seriale mai recente precum "Boardwalk Empire" si "True Blood" vor fi adaugate in serviciul "Prime" al grupului Amazon, care ofera utilizatorilor acces, printre altele, la serviciul sau de continuturi video online la cerere.

Acordul prevede, de asemenea, adaugarea ulterioara a altor seriale mai recente, precum "Girls" si "The Newsroom", cu un decalaj de trei ani dupa difuzarea lor pe postul HBO, scrie Mediafax.

O aplicatie ce permite accesarea serviciului de streaming al postului HBO pentru toate continuturile sale recente, "HBO GO" va fi totodata integrat pana la sfarsitul anului in decodorul "Fire TV", lansat la inceputul lunii aprilie de grupul Amazon, ce permite vizionarea unor continuturi video online pe ecranele televizoarelor.

"HBO a produs unele dintre serialele cele mai revolutionare, mai apreciate si mai premiate din istoria televiziunii, recompensate cu 115 premii Emmy, si care vor fi disponibile pentru abonatii serviciului Prime de luna viitoare", a declarat Brad Beale, directorul departamentului de Achizitii din cadrul grupului Amazon.

Postul HBO, care apartine grupului media Time Warner, incaseaza taxe pentru drepturile de difuzare a serialelor sale de la posturile de televiziune straine. A fost pentru prima data cand postul american a negociat aceste drepturi pentru un serviciu de streaming.

Citeste si Amazon pregateste un smartphone propriu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri