Toate conturile celei mai mari platforme de licitatii online din lume, eBay, au fost afectate intr-un atac cibernetic fara precedent, cel mai masiv din istorie, au avertizat oficialii companiei. Anterior, numarul conturilor afectate nu era cunoscut, dupa cum a scris wall-street.ro joi dimineata.

Compania a transmis tuturor utilizatorilor sa schimbe nu doar parola pentru contul eBay ci toate celelalte parole care sunt similare cu aceasta. Oficialii au admis ca numele, adresele, datele nasterii, numerele de telefon, adresele de eMail si parolele TUTUROR conturilor eBay, adica 233 de milioane de oameni, au fost “in mainile” hackerilor.

Compania lucreaza cu experti IT si FBI-ul pentru a depista raufacatorii. Dupa anunt, autoritatile din SUA au acuzat compania americana de o “intarziere inadmisibila” in admiterea faptului ca serverele lor au fost periclitate. Experti in securitate au avertizat ca aceasta intarziere a oferit spatiu de manevra pentru hackeri, acestia putand accesa conturi bancare pe baza datelor.

Furtul a 223 de milioane de date confidentiale reprezinta cel mai masiv atac informatic din istorie. Recordul anterior era de 160 de milioane de coduri ale cardurilor de credit preluate ilegal de la diferite business-uri din SUA in perioada 2008-2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri