Radu Apostolescu, unul dintre fondatorii eMag.ro, cel mai mare retailer online din Romania, si-a vandut participatia de 8,4% pe care o detinea in cadrul magazinului catre Iulian Stanciu si Grupul Naspers. "Am atins maximul pe care il puteam atinge aici, este timpul sa merg mai departe!", spune el.

Radu Apostolescu (foto dreapta) a decis retragerea din actionariatul eMag la 13 ani de la infiintarea companiei si a decis sa ia o pauza de cateva luni, urmand ca apoi sa ia calea antreprenoriatului, fiind totodata interesat si sa devina business angel. „Magazinul a ajuns acolo unde nici nu stiam sa visam la vremea aceea. Este in pole-position pentru a deveni un jucator mare in retailul european si are toate sansele sa faca istorie in urmatorii ani cu echipa puternica pe care o are.

El va urma sa investeasca in companii de tehnologie si, probabil, sa lanseze proiecte proprii, conform declaratiilor sale, pentru wall-street.ro. "Sper sa am timp de sase luni in care sa ma relaxez - mi-este teama ca vor fi insa mai putine!", spune el, razand.

"Pentru mine este ”visul american” implinit si totodata o misiune indeplinita. Am parcurs impreuna cu eMag drumul de la zero la dimensiunea actuala, trecand prin nenumarate schimbari si etape, de multe ori cu o viteza incredibila. Sunt si voi fi mereu foarte aproape de eMag, dar consider ca mi-am atins maximul in raport cu nivelul de dezvoltare al companiei. Este momentul sa trec si eu in alta etapa de viata si sa ma dedic pornirii sau sprijinirii altor proiecte. M-as bucura sa pot ajuta tineri cu idei sa si le puna mai rapid in practica, sansa pe care noi ne-am construit-o aproape singuri la eMAG in primii ani”, a declarat Apostolescu.

Actionariatul eMag va fi format, dupa finalizarea tranzactiei, din Iulian Stanciu, general manager, si grupul Naspers. Radu Apostolescu era ultimul cofondator din cadrul eMag.

Dante International, compania sub care activeaza cel mai mare jucator online din Romania, eMag.ro, a generat anul trecut o cifra de afaceri de 188 mil. de euro, in crestere de la 153 mil. de euro in 2012.

Compania a fost pe pierderi cumulate de 1,57 mil. de euro. Cu un an in urma, eMag genera profit net de 181.000 de euro.

Esti interesat(a) de piata de fuziuni si achizitii? Lucrezi in M&A, esti antreprenor sau managerul unei companii dinamice? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 12 iunie. Te poti inscrie aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri