Retailerul eMag va lansa luna aceasta un nou proiect de investitii numit „Centrul de Dezvoltare Software eMag IT Research” care va contribui, in perioada 2014 – 2021, cu 25,8 milioane de euro la dezvoltarea regionala. Subiectul a fost tratat de wall-street.ro la jumatatea saptamanii trecute.

Centrul de software, care va fi construit in Bucuresti, va genera 203 locuri noi de munca si va furniza prima aplicatie in luna octombrie a anului in curs. Pentru proiectul de investitii, eMag a aplicat, cu suportul consultantilor Deloitte Romania, si pentru ajutoare de stat, primind, la finalul lunii iunie, un acord pentru finantare din bugetul de stat in valoare de 6,65 milioane de euro din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP).

„Apreciem faptul ca institutiile de stat au fost deschise si ne sustin in noile proiecte de investitii prin care ne propunem sa sustinem, la randul nostru, economia locala. Cele 200 de locuri de munca se vor adauga, astfel, tuturor celorlalte beneficii pe care le-am generat pana acum in Romania. Ne referim aici la cei peste 500 de furnizori romani pe care ii avem, la cele peste 10 companii de training cu care lucram in mod constant, la companiile de media, la dezvoltatorii de real estate pentru spatiile de birouri si logistice, iar aceasta reprezinta numai o parte din demersurile noastre cu impact semnificativ in economia locala”, declara Tudor Manea, vicepresedinte si director resurse umane & tehnologie.

Romania, centru regional de Internet si tehnologie

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMag. Magazinul de comert electroni, cu vanzari, in 2013, in valoare de 188 milioane de euro si cu o tinta de peste 260 milioane de euro pentru acest an, s-a extins pe doua piete regionale: Ungaria (www.emag.hu) si Bulgaria (www.emag.bg). „Extinderea pe pietele externe va continua. Ritmul nostru de dezvoltare este unul accelerat si vom ajuta la transformarea Romaniei intr-un centru regional de Internet si tehnologie. Totodata, vom mai avea propuneri de proiecte care sa aduca valoare mediului social si economic din Romania”, declara Tudor Manea.

Pentru a sustine strategia de dezvoltare, compania Dante International a decis crearea unor companii specializate pe achizitii, marketing online si dezvoltare software. In acest context a fost infiintata, in luna mai 2014, compania eMAG IT Research, care va crea noua entitate pentru dezvoltarea de aplicatii software specializate in comertul electronic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri