Dan Sucu, proprietarul retailerului de mobila Mobexpert, considera ca in viitorul apropiat toti jucatorii de pe piata vor intra in zona de comert online, fiind “un pas logic si de asteptat, desi destul de dificil de implementat”. Mobexpert livreaza online de circa un an, alti concurenti fiind de asemenea activi pe acest segment – Elvila sau Casa Rusu.

“Trecerea pe online era o chestiune logica – nu va exista niciun jucator care sa nu intre in viitorul apropiat in zona aceasta. Intrebat ce inseamna “viitorul apropiat”, Dan Sucu raspunde criptic: “Dumnezeu stie! Oricum, chiar daca ar fi peste cateva luni, un an sau doi, la cat de repede se misca lucrurile pe piata aceasta, pentru noi tot maine inseamna!”, spune Sucu, referindu-se si la concurentul kika. Acest din urma magazin anunta in luna mai a anului curent ca va intra in zona de online “in urmatoarele 8-12 luni”.

Intrebat ce se vinde cel mai bine pe Internet, seful Mobexpert nu ezita si spune ca cele mai cautate produse sunt corpurile de iluminat si, in general, obiecte mai usoare.

In urmatorii 2-3 ani, seful Mobexpert tinteste ca 10% din cifra de afaceri sa provina din online. Cu toate acestea, per total, Dan Sucu nu se arata multumit de experienta pe care Mobexpert o ofera in zona de eCommerce. “In magazine zicem ca reusim sa oferim o experienta foarte buna clientilor. Lucrurile se complica in online, unde, desi poate parea usor, adaptarea se face mai greu – mai ales cand intri in amanunte. Lucram insa la a remedia si a imbunatati experienta clientilor”, mai spune el.

Mobexpert genereaza anual afaceri de circa 120 de milioane de euro. Daca cifra de afaceri va ramane relativ neschimbata, in 2-3 ani, conform estimarilor lui Dan Sucu, online-ul va aduce circa 12 milioane de euro retailerului de mobila.

Gigantul suedez IKEA, prezent pe piata din Romania din anul 2007 cu un magazin in zona Baneasa din Capitala, a dat recent unda verde vanzarilor online de mobila. Practic, orice roman care nu avea acces la produsele retailerului poate acum sa comande online din orice zona din tara. pentru orice comanda online va fi perceputa o taxa de 49 de lei pentru colectarea produselor din magazin, indiferent de numarul de articole, la care se adauga 1 leu/kg pentru livrarea prin curier rapid la locuinta cumparatorului. Pentru moment, plata comenzii se va realiza in numerar, compania anuntand ca va introduce in curand si optiunea de plata online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri