Gigantul eCommerce asiatic Alibaba a generat 102 milioane de dolariu din business-ul de Internet si cloud computing si compania chinezeasca pare a fi gata sa infrunte Microsoft, Google si Amazon pe acest segment, scrie presa internationala.

Pe masura ce din ce in ce mai multe gadget-uri sunt conectate la Internet, business-urile de cloud computing devin din ce in ce mai profitabile. In prezent spatiul este dominat de companii americane insa Alibaba, cel mai mare portal Web b2b, joaca in tacere in acest domeniu.

Informatia privind veniturile generate de business-ul cloud al Alibaba a fost scrisa in cererea companiei de listare pe Bursa din SUA catre organismul de reglementare Securities and Exchange Commission.

Business-ul principal al Alibaba este retailul online, ca Amazon, aceasta din urma companie beneficiind insa si de o prezenta puternica in spatiul cloud si Web, Amazon Web Services. Aceasta divizie a companiei ar putea genera anul acesta 5 miliarde de dolari, mai mult cu 1,9 miliarde de dolari fata de anul precedent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri