Platforma de comert electronic si licitatii Okazii.ro a incheiat un parteneriat cu MasterCard prin care clientii pot achita peste 2,6 milioane de produse cu cardul. Sistemul functioneaza similar cu eBay, cea mai mare platforma de licitatii din lume.

Practic, odata produsul platit, banii sunt blocati intr-un cont al Okazii de unde sunt virati in contul vanzatorului (persoana juridica sau fizica), dupa ce tranzactia s-a finalizat cu succes. Clientii care platesc cu un card MasterCard sau Maestro, emis oriunde in lume, au garantia ca isi pot recupera banii in cazul in care plata se face fraudulos sau neautorizat.

Plata online cu cardul poate fi utilizata pentru produsele livrate prin curieri sau posta si nu poate fi utilizata pentru tranzactiile finalizate prin predare personala (din aproximativ 3 milioane de produse de pe site, 2.6 milioane pot fi platite cu cardul).

Care este modul de functionare?

Dupa ce cumparatorul a ales ca si metoda de plata "Plata cu cardul", in pagina de comanda si apoi a apasat butonul “Trimite comanda”, este directionat catre pagina de plata a procesatorului Netopia mobilPay. Suma de bani ajunge intr-un cont Okazii.ro.

Toate tranzactiile platite online cu cardul sunt protejate de Garantia de Livrare. Okazii.ro garanteaza ca, daca un cumparator nu primesti produsul platit sau acesta nu corespunde descrierii de pe site, va primi inapoi costul produsului, inclusiv costul de livrare.

Dupa ce cumparatorul primeste produsul si confirma calitatea acestuia Okazii.ro ii face plata vanzatorului (intr-un cont bancar). “Ne bucura realizarea acestui parteneriat cu MasterCard, deoarece sustine o directie strategica prin care Okazii.ro urmareste cresterea numarului de plati cu cardul. Noi promovam aceasta modalitate de plata”, spune Radu Sitaru, CEO Okazii.ro.

Okazii.ro are peste 3 milioane de produse noi si second-hand si gazduieste circa 140.000 de vanzatori si magazine online. Pe langa costurile promovarilor prin care vanzatorii aleg sa isi evidentieze produsele pe Okazii.ro, o alta sursa de venit a companiei este comisionul la vanzare. Principalii concurenti ai Okazii.ro sunt OLX.ro, Tocmai.ro sau Anuntul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri