De la inceputul anului si pana in prezent, peste 2600 clienti au incheiat tranzactii cu bitcoin pe platforma BTCXchange.ro. Serviciul BTCXpay.ro pe care l-am lansat de putin timp faciliteaza magazinelor online sa incaseze Bitcoin in lei, conform lui Dorel Puchianu, coordonator marketing, btcxchange.

“Beneficiarii platformei BTCXpay primesc FIAT (RON, USD, EUR etc.) sau pot opta pentru BTC, fara intermediari, direct in conturile lor. Noi ne protejam clientii impotriva fluctuatiilor de schimb. In plus, le oferim suport juridic si contabil in mod gratuit. Garantam comerciantilor incasarea banilor! Retragerea monedei FIAT este rapida pe platforma BTCXchange, astfel in mod uzual, retragerile au loc in aceeasi zi sau in aproximativ 48 ore,” a spus Horea Vuscan, CEO BTCXchange.ro.

“Primele 100 de companii vor avea comision 0% timp de 2 ani. Am dezvoltat plugin-uri pentru magazinele online care folosesc unele din cele mai cunoscute platforme: Magento, PrestaShop, OpenCart, cs.cart si altele. Pentru platformele personalizate (“custom”), am conceput un API usor de implementat, a spus Horea Vuscan, CEO BTCXchange.ro.

Oringo.ro este unul dintre primele magazine online de electroIT care au implementat plata prin bitcoin. “In prima zi a lansarii platii cu bitcoin pe magazinul nostru online oringo.ro, s-a plasat o comanda pentru un iPhone 6 Auriu de 128GB. Tranzactia s-a confirmat rapid, iar BTC s-au convertit automat in lei, banii fiind disponibili in cateva minute in contul nostru de pe BTCXchange.ro. In urmatorul moment am inceput procesarea comenzii. In conditiile in care furnizorul nostru ar fi acceptat BTC ca moneda de plata, noi am fi transferat la randul nostru valoarea produsului in BTC fara a-i mai schimba in lei, aspect care ar fi redus semnificativ costurile si timpul de incasare”, conform lui Stefan Burloiu, proprietarul magazinului virtual Oringo.ro.

In Romania a crescut foarte mult numarul de cumparaturi efectuate direct de pe mobil. Clientii au invatat sa foloseasca timpul mai eficient, iar in drum spre birou ajung sa navigheze pe site-urile preferate pentru a achizitiona sau pentru a se informa despre produse. “Cu ajutorul monezii bitcoin, cumpararea produselor este mai simpla si mai rapida. Ai la dispozitie un portofel digital, criptat in permanenta, in telefonul tau”, mai spune Oringo.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri