Tara cu cea mai mare evolutie a comertul online transfrontalier in Europa Centrala si de Est este Republica Ceha, crestere cu 48% in 2014 comparat cu 2013, conform unui studiu al PayPal. Aceasta evolutia a depasit-o pe cea a altor tari precum Romania, Grecia si Ungaria.

Este de remarcat faptul ca Romania s-a situat pe locul tre in top, cu o evolutie de 36%, urmata de Grecia (30%) si Ungaria (21%). Polonia, cu o piata a eCommerce-ului de 5,6 miliarde de euro in 2014, se situeaza pe locul doi in acest top, cu o evolutie a comertului online transfrontalier de 45%. Informatiile au fost

facute publice de Ganna Yevtushenko

, head of business development la PayPal.

In prezentarea sa, Yevtushenko a subliniat ca eCommerce-ul “peste granita” este de 105 miliarde de dolari in 2014 si va ajunge la 307 miliarde de dolari pana in 2018 – este deci inca spatiu de crestere, in toate statele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri