Numarul din 14 ianuarie al publicatiei franceze Charlie Hebdo se vinde pe eBay cu sute de dolari, desi tirajul a fost marit de la 3 milioane la 5 milioane.

Acest numar este primul aparut dupa atacul terorist asupra redactiei publicatiei, in urma caruia au murit 12 persoane dintre care 8 jurnalisti. Neavand acces direct la acest numar, persoane din intreaga lume par a fi dispuse sa plateasca chiar si aproape de 1.000 de dolari pentru un numar care, in mod normal, costa 3 euro.

O persoana din Marea Britanie cere pentru revista 400 de lire, in timp ce in cadrul unor licitatii, revista a depasit, cu ore bune inainte de a se incheia licitatia, 500 de lire, aproximativ 1.000 de dolari. Multi speculatori sunt chiar din Franta, acestia punand pe eBay revista; se pare ca strainii se inghesuie sa liciteze.

Posturi de radio franceze difuzau declaratii ale unor persoane care au facut o noapte alba pentru a fi sigure ca obtin acest numar istoric. Mai multi clienti si-au rezervat de marti cate un exemplar la punctul de unde cumparar ziare. Numarul Charlie Hebdo, pe coperta caruia apare o caricatura cu Mahomed cu ochii in lacrimi, sub mesajul "Totul este iertat", a fost realizat de supravietuitorii atentatului care s-a soldat cu 12 morti, la sediul publicatiei. Ziarul urmeaza sa fie difuzat in peste 20 de tari si cinci limbi. De la atentatul care a bulversat tara, numarul de abonamente a "explodat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri