Grupul norvegian Schibsted Media Group va vinde catre Naspers (Africa de Sud) firma care detine site-ul de anunturi tocmai.ro, tranzactie care va include si subsidiara din Portugalia, conform unui anunt disponibil pe bursa americana Nasdaq.

"Schibsted a ajuns la un acord cu Naspers pentru preluarea operatiunilor din Ungaria. Schibsted va vinde operatiunile detinute in Romania si Portugalia catre Naspers", se arata in anuntul companiei norvegiene, care nu precizeaza valoarea tranzactiei, potrivit Mediafax. Site-ul de anunturi tocmai.ro este detinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media.

Directorul de afaceri al olx.ro, Cristina Gheorghitoiu, a declarat ca achizitia va crea o companie mai mare, un produs mai bun pe piata de anunturi, cu rezultate foarte promitatoare. "Va intari platforma si va ajuta la monetizarea serviciilor si, in cele din urma, va conduce la generarea de venituri din anunturile online. Pietele in care industria anunturilor online s-a dezvoltat recent necesita investitii pe termen lung pentru a ajunge la o afacere sustenabila. Pentru a accelera dezvoltarea in aceste tari si pentru a evita investitiile costisitoare fara un rezultat cert, o astfel de tranzactie face sens in aceste piete", a afirmat Cristina Gheorghitoiu.

Ea a adaugat ca, in urma tranzactiei, utilizatorii vor avea acces la platforma de anunturi sub un singur brand si vor putea transforma mai repede in bani produsele puse la vanzare. "Cumparatorii vor beneficia de o oferta mai mare de produse, iar vanzatorii vor avea acces la un numar mai mare de cumparatori, ambele categorii avand de castigat in urma acestei tranzactii", a aratat reprezentantul olx.ro. Site-ul de anunturi tocmai.ro este detinut de Sibmedia Interactive Sibiu, societate controlata in proportie de 95% de Schibsted Classified Media.

Grupul norvegian a intrat in structura actionariatului Sibmedia Interactive in iunie 2011, cand a preluat 55% din capital de la Salcia Invest (Luxemburg). Ulterior, prin majorari de capital, Schibsted Classified Media si-a majorat participatia la 95%. La inceputul anului 2011, Salcia Invest a cumparat integral Sibmedia Interact de la Stefan Radu Tocca, cetatean roman.

In 2013, afacerile Sibmedia Interact au crescut cu 170%, la 2,83 milioane de lei, iar pierderile s-au majorat de la 9,2 milioane de lei la 25,3 milioane de lei. In Romania, Naspers controleaza Allegro Online Services Romania SRL, societatea care administreaza site-ul de anunturi olx.ro (fost mercador.ro pana in iunie 2014).

Mercador.ro a fost lansat in Romania in 2010. Allegro Online Services Romania a avut in 2013 pierderi de 20,498 milioane lei la afaceri de 5,36 milioane de lei.

Prezenta in 107 tari si 42 de limbi, platforma online OLX (OnLine Exchange) fost infiintata in 2006 de antreprenorii web Fabrice Grinda si Alec Oxenford. Din 2010, OLX este parte a grupului media Naspers.

Sursa foto: Shutterstock / Tranzactie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri