Okian.ro, una dintre cele mai mari librarii online specializate pe vanzarea de carte in limba engleza din tara, a inregistrat in 2014 venituri de 1,3 milioane lei, cu 30% mai mari fata de cele din anul precedent, si se asteapta la o alta crestere, cu 50%, a cifrei de afaceri pentru anul in curs.

Potrivit reprezentantilor Okian.ro, evolutia business-ului din 2014 are la baza apetitul tot mai crescut al cititorilor romani pentru literatura in limba engleza, atat pentru cartea de business si specialitate, cat si pentru titluri de fictiune moderna, semnate de autori ca John Green, Veronica Roth sau Markus Zusak.

Comanda medie pe Okian.ro a atins, anul trecut, suma de 130 de lei, cu circa 10% mai mare fata de cea din 2013, titlurile cele mai cautate si cumparate fiind, in continuare, cele de fictiune, in special subgenurile dystopian fiction si romantic fiction.

Topul celor mai citite titluri Okian.ro de anul trecut sunt, in ordine, The Fault in Our Stars (John Green), Allegiant - Divergent, volumul 3 (Veronica Roth), Paper Towns (John Green), Looking for Alaska (John Green) si Book Thief (Markus Zusak).

„Literatura contemporana este extrem de populara in randul publicului Okian.ro, format predominant de tinerii pana in 35 de ani, care cumpara carte constant. Mai mult, acestia aloca un buget generos literaturii, mai mare de la an la an, si profita la maxim de toate perioadele promotionale, fie ca sunt cele specifice online-ului, precum Black Friday, sau industriei de carte, cu toate targurile importante”, declara Tudor Benga, CEO al Okian.ro.

Potrivit CEO-ului Okian.ro, perioadele cu varfuri de vanzari pentru librarie au loc in lunile noiembrie-decembrie, care coincid cu evenimentele Black Friday si targul de carte Gaudeamus, respectiv sarbatorile de iarna, dar si septembrie-octombrie, la inceput de an scolar.

Cea mai mare comanda de carte onorata de Okian.ro in 2014 s-a ridicat circa 3.600 lei, constand in mai multe titluri de specialitate cu profil militar aviatic. Alaturi de cartea in limba engleza, puzzle-urile si jocurile educative urmeaza in top-ul Okian.ro al celor mai bine vandute produse comercializate de libraria online anul trecut.

Principalii concurenti ai Okian sunt Elefant.ro sau Libris.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri