In incercarea de a intra mai puternic pe piata din China, gigantul Amazon.com s-a facut, vorba proverbului, „frate cu dracul” – in cazul nostru, cu concurenta. Retailerul a ales sa deschida un magazin chiar in „sanul” concurentului direct, Alibaba, in Tmall.

Magazinul companiei s-a lansat saptamana aceasta si ofera, deocamdata, o gama limitata de produse printre care si mancare, incaltari, jucarii si echipament de bucatarie. In sectiunea de alimente se remarca unele produse americane, precum vin din California, in timp ce sectiunea de jucarii include branduri internationale precum Lego si Crayola.

Prin faptul ca a devenit un vanzator in cadrul Tmall, Amazon devine, practic, client al Alibaba. Retailerii care activeaza in cadrul platformei chinezesti platesc comision catre Alibaba pe fiecare tranzactie.

Amazon este un nume extrem de cunoscut pe plan mondial, insa, pana in prezent, nu a reusit sa intre puternic in China, unde Alibaba, companie care s-a listat pe Bursa din New York anul trecut, detine suprematia absoluta. Amazon, de cealalta parte, nu avea decat 1,3% cota de piata b2c in China in al treilea trimestru al anului precedent, o pierdere de 13,8% fata de acelasi trimestru din 2008.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri