Obtinerea de autorizatii pentru constructii de noi proiecte, fie ca este vorba de case, hale industriale sau mari lucrari de infrastructura poate fi o adevarata aventura, iar prin aceasta experienta trece inclusiv FAN Courier, cel mai mare operator privat de curierat din Romania.

Proiectul unui hub regional la Brasov a fost anuntat de catre FAN Courier inca din toamna anului trecut, acesta necesitand o investitie de circa 5 milioane de euro. Demarerea lucrarilor a fost insa amanata din cauza problemelor birocratice.

"Deocamdata luptam pentru autorizatie. Avem terenul, suntem in ultima faza de autorizatie. Speram sa rezolvam repede si sa incepem lucrarile intr-o luna. (...) Este o investitie destul de mare, in jur de 5 milioane de euro, prin intermediul careia se vor crea circa 300 de locuri de munca. Vrem sa dezvoltam Brasovul si sa dezvoltam al doilea hub dupa Bucuresti. In final vom castiga timp in livrare", a declarat Adrian Mihai, managing partner in cadrul FAN Courier, prezent la emisiunea WALL-STREET 360.

Incercand sa gaseasca un raspuns pentru care au loc astfel de intarzieri in mari proiecte din Romania, seful FAN Courier sustine ca "asa se intampla la noi in tara cand vrei sa construiesti".

"Nu este vina cuiva. Este multa birocratie, sunt lucruri nefacute de multi ani, cum ar fi de exemplu cadastrul. D exemplu noi am cumparat un teren pe care nu stiam ca trec niste cabluri care trebuie deviate. Asa am construit de-a lungul timpului. Multe proiecte de infrastructura au fost intarziate din cauza ca figurau diferite probleme", a mai aratat Adrian Mihai.

Potrivit acestuia, lucrarile la Hub-ul regional FAN Courier trebuiau sa fie deja la jumatatea planului de dezvoltare, acesta fiind intarziat cu circa trei luni. Pentru viitorul hub regional de la Brasov, FAN Courier planuieste sa angajeze intre 200 si 300 de angajati.

FAN Courier mizeaza in acest an pe un avans al afacerilor de 20%, de la 63 mil. euro, la 75 mil. euro. Compania de curierat a fost infiintata in 1998 si este detinuta de Felix Patrascanu si fratii Adrian si Neculai Mihai. Cu afaceri de 62,5 milioane de euro in 2013, FAN Courier este unul dintre cei mai importanti jucatori din acest domeniu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri