Netopia mobilPay, unul dintre principalii jucatori pe piata de plati mobile din Romania si unul dintre cei mai importanti procesatori de tranzactii online cu cardul, a intermediat in primul trimestru al anului circa 850.000 de plati online cu cardul, cu 20% mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor Netopia, tranzactia medie procesata s-a ridicat, in primele luni ale lui 2015, la 50 de euro, in crestere cu circa 25% fata de media platilor online de anul trecut. Tot in primele luni ale acestui an a crescut si numarul tranzactiilor online care depasesc ordinul sutelor de euro. In primele luni ale anului, compania a procesat circa 1000 de plati mai mari de 1000 euro.

Cresterile inregistrate in primul trimestru vin, pe de o parte, pe fondul increderii si a adoptiei tot mai ridicate a platii online cu cardul in Romania, dar si datorita celor peste 150 de comercianti noi atrasi de platforma mobilPay.

„Am inceput anul cu cresteri pe toate zonele, iar asta arata ca plata online cu cardul, inclusiv cea de pe dispozitive mobile, prinde din ce in ce mai bine in Romania. Am reusit sa crestem chiar si raportat la ultimul trimestru al anului trecut, perioada de boom a platilor online, pe fondul Black Friday si al sarbatorilor, iar asta denota incredere si stabilitate in actul de cumparare online”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator Netopia mobilPay.

Cea mai mare tranzactie online cu cardul raportata de companie in primul trimestru al lui 2015 s-a ridicat la circa 9.000 euro, pentru servicii, iar alte doua tranzactii procesate de Netopia mobilPay tot pentru servicii, din partea aceluiasi comerciant, au totalizat aproximativ 17.000 euro.

Tranzactiile prin mobilPay Wallet au crescut de 10 ori intr-un an

Si platile realizate de pe smartphone, prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important la inceputul acestui an. Numarul tranzactiilor procesate prin mobilPay Wallet a crescut de 10 ori fata de primul trimestru al lui 2014, in timp ce valoarea lor a crescut de 3 ori fata de perioada similara a lui 2014.

Numarul tranzactiilor mobilPay Wallet a fost impulsionat si de introducerea optiunii de plata online a mijloacelor de transport in comun din Alba Iulia, Turda si Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri