Incepand cu 1 iunie 2015, clientii hipermarketului cora de pe Soseaua Alexandriei, din Bucuresti, isi pot achita cumparaturile la casa direct de pe smartphone, prin aplicatia mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de Netopia mobilPay. Cora Alexandriei devine astfel primul hipermarket din Romania care implementeaza plata cu un portofel digital, urmand ca, in timp, toate magazinele Cora sa ofere si acest serviciu clientilor lor.

Aplicatia mobilPay Wallet poate fi descarcata gratuit pe toate terminalele smart ce ruleaza principalele sisteme de operare. Odata ce utilizatorul si-a inregistrat un card in aplicatie, plata cumparaturilor in hipermarketul cora se va putea face foarte rapid, prin scanarea unui cod QR, afisat la casa de marcat.

„Platile mobile sunt intr-o crestere continua si reprezinta o nevoie naturala intr-o lume tot mai conectata, in care consumatorii cauta sa foloseasca cat mai putin cash-ul, iar telefonul mobil le este mereu la indemana. Dupa implementarea platilor in mijloace de transport in comun sau la restaurante, retailul era pasul firesc pentru mobilPay Wallet, iar parteneriatul dintre mobilPay si cora reprezinta o inovatie in acest segment, permitandu-ne sa oferim cea mai rapida, simpla si eficienta metoda de plata posibila”, declara Antonio Eram, CEO si fondator mobilPay.

Datele Netopia arata ca numarul tranzactiilor procesate prin intermediul portofelului digital mobilPay Wallet a crescut de 10 ori in primul trimestru al acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea lor a crescut de trei ori in acelasi interval.

„Prin introducerea platii cu portofelul digital, cora contribuie in continuare la dezvoltarea comertului modern in Romania, Credem ca este un pas important, o masura benefica pentru consumatorii romani, care sunt extrem de deschisi inovatiei. Pentru cora este o reconfirmare a preocuparii constante de a pune inovatia in slujba clientilor nostri si as aminti aici serviciul coradrive, de shopping online, care functioneaza cu succes”, a declarat Philippe Lejeune, CEO Cora Romania.

Lansata in martie 2013, aplicatia mobilPay Wallet este disponibila pentru telefoane smart cu sisteme de operare iOS si Android. Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Google Play si App Store si poate fi folosita pentru pentru plata facturilor la utilitati, reincarcarea cartelelor preplatite, plata notei la restaurante sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri. In 2014, aplicatia mobilPay Wallet a fost integrata in MasterPass, serviciul digital global de la MasterCard, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a face cumparaturi in afara tarii, de la peste 40.000 de comercianti parteneri, dar si pe teritoriul tarii, prin acordul de acceptare Masterpass al comerciantilor din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri