Farmacia Tei, lantul de farmacii cu cele mai mari vanzari pe unitate din Romania, mizeaza in acest an pe o crestere a afacerilor cu peste 50%, la peste 36 de milioane de euro, asta dupa ce la finele anului trecut compania a raportat un business de circa 24 milioane de euro la nivel local.

Evolutia din acest an ar urma sa fie generata in cea mai mare masura de vanzarile online ale retelei, dar si de extinderea prin noi locatii a lantului de magazine pentru copii Bebe Tei, compania urmand ca in luna august sa deschida un nou spatiu comercial in centrul de shopping Sun Plaza din Capitala care se va intinde pe nu mai putin de 2.000 mp.

Conform datelor companiei, din acest an business-ul vanzarii de produse farmaceutice se va separa de cel al produselor destinate celor mici, urmand ca cele doua entitati sa figureze separat.

„Mizam pe afaceri de 25 milioane de euro in ceea ce priveste business-ul Farmaciei Tei, in timp ce afacerile lantului Bebe Tei ar urma sa se dubleze, la 11 milioane de euro”, au declarat reprezentantii companiei, intr-un interviu acordat wall-street.ro.

O crestere puternica a afacerilor lantului de farmacii va fi generata de vanzarile online, lunar, in conturile Farmaciei Tei intrand nu mai putin de jumatate de milion de euro din cumparaturi realizate de pe telefon sau din fata calculatorului.

„Am ajuns la o medie de 500.000 de euro din vanzari online, aproximativ 6 milioane de euro doar comenzi realizate pe Internet”, a declarat Catalin Maftei, omul din spatele platformei online si a intregului proces de achizitie pe Internet pentru magazinele Bebe Tei si Farmacia Tei.

Bebe Tei investeste circa 1 mil. euro intr-un nou magazin, in Sun Plaza

Bebe Tei va deschide in luna august al doilea magazin pentru copii din Romania in centrul comercial Sun Plaza din cartierul Berceni. Noul spatiu comercial destinat produselor pentru copii se intinde pe o suprafata de 2.000 mp si reprezinta o investitie importanta, conform datelor reprezentantilor companiei.

“Deschiderea spatiului din Sun Plaza a necesitat o investitie de 900.000 de euro, fiind pentru noi un prim pas spre dezvoltarea retelei la nivel local, dupa spatiul detinut in zona cartierului bucurestean Tei”, a declarat Catalin Maftei, omul din spatele platformei online si a intregului proces de achizitie pe Internet pentru magazinele Bebe Tei si Farmacia Tei.

Prin deschiderea magazinului BebeTei, cel mai mare magazin destinat bebelusilor, Sun Plaza isi consolideaza pozitia dominanta in zona de Sud a Capitalei.

Bebe Tei, investitii de peste 1,5 mil. euro in doua noi magazine

Ca parte a expansiunii la nivel local, reprezentantii Farmaciei Tei si a Bebe Tei si-au propus ca in 2015 sa isi canalizeze eforturile investitionale in extinderea magazinelor pentru copii, grupul avand bugetata suma de peste 1,5 milioane de euro pentru doua noi spatii comerciale.

“Ne-am propus sa deschidem inca un magazin Bebe Tei in Bucuresti, spatiu care cel mai probabil se va situa intr-un mare centru comercial din Capitala, insa aceasta decizie o vom lua curand, fiind o chestiune de doar cateva zile. Pe langa acest magazin mai luam in calcul si o a doua unitate pe care sa o deschidem in acest an, bugetul total de investitii depasind 1,5 milioane de euro”, spunea Catalin Maftei, intr-un interviu acordat wall-street.ro la inceputul acestui an.

Intrucat planul investitional deschiderii noului magazin din Sun Plaza s-a intins pe o perioada mai lunga, reprezentantii Bebe Tei au decis amanarea urmatorului centru comercial pentru inceputul anului viitor, pe lista lantului de magazine pentru copii fiind un nou spatiu intr-un centru comercial din Capitala.

„Planuim sa continuam planul investitional si sa deschidem un nou spatiu de vanzare tot intr-un centru comercial din sectorul 1 al Capitalei. Urmarim cu interes aceasta zona, iar bugetul s-ar ridica undeva la peste 600.000 de euro”, a mai spus Catalin Maftei.

Tot in cursul anului viitor reprezentantii companiei isi propun sa deschida si o noua locatie pentru Farmacia Tei.

Despre planurile Farmaciei Tei in ceea ce priveste business-ul Bebe Tei poti afla mai multe in articolul despre deschiderea noii locatii din Sun Plaza.

Citeste si povestea Farmaciei Tei, lantul de farmacii cu cele mai mari vanzari de produse farmaceutice la nivel local.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri