In luna martie a acestui an, compania IT&S, proprietara Sensodays.ro si Sigmanet.ro intra in insolventa; intre timp au avut loc insa multiple schimbari operationale in compania in care actionar majoritar este Marius Nedelcu.

In primul rand, Sensodays si Sigmanet s-au unit intr-o singura umbrela, cea a Sensodays, compania fiind in prezent operata de o terta companie SC Senso Ambient, cu afaceri de 1,7 milioane de euro in 2014 si profit de circa 18.000 euro. Aceasta companie este detinuta tot de proprietarul IT&S, Nedelcu Marius-Stefan, cu 51% din actiuni; din actionariat mai fac parte Teleman Lucian (20%), Baiasu Gabriela (15%) si inca doua persoane fizice cu inca 4%.

Sigmanet a intrat sub umbrela Sensodays, produsele companiei regasindu-se in prezent in Sensodays. ”Aceasta trecere nu are legatura cu insolventa, a fost gandita dinainte, intrucat desi brandul Sigmanet este unul puternic in piata, nu mai putea sa se autosustina. Produsele companiei se pot deci regasi sub umbrea Sensodays, am redirectionat utilizatorii”, explica un reprezentant al companiei.

„SensoDays este un site administrat de SensoAmbiente incepand cu luna iunie 2015. SensoAmbiente este o companie profitabila cu focus pe Home &Deco si Ingrijire personala, profitabila si cu o experienta de peste 10 ani in domeniu”, subliniaza oficialul companiei, facand o comparatie intre situatia de fata si cea a Oktal.ro, care in prezent, dupa insolventa, este administrat de Corsar Online (compania din spatele Cel.ro).

„Site-ul Sigmanet a fost redirectionat catre SensoAmbiente la inceputul anului. Site-ul avea 90% comenzi in zona IT&C, o categorie foarte competitiva si care s-a dovedit a fi neprofitabila. Portofoliul lui Sigmanet se regaseste partial pe SensoDays, mai ales produsele relevante pentru utilizarea acasa. Portofoliul SensoDays raspunde clientilor sai cu produse «pentru tine, pentru casa ta»”.
Site-ul IT&C Koyos.ro a fost redirectionat catre SensoDays.ro in luna mai a anului 2014.

Soarta IT&S va fi decisa in septembrie-octombrie acest an, conform oficialilor companiei, pentru wall-street.ro. Administrator este Tuca Zbarcea & Asociatii. „Compania IT&S a intrat in insolventa pentru reorganizare in luna martie si urmeaza procedura legala impreuna cu TZA Insolventa”.

Cu toate acestea, oficialii Senso Days spun ca lucrurile „se misca bine”, urmand ca din toamna sa largeasca chiar gamele de produse.

ZF.ro a scris initial despre acest subiect.

WALL-STREET.ro va va tine la curent cu miscarile din piata eCommerce.

Sursa foto: Shutterstock: Insolventa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri