Oktal.ro, unul dintre cei mai vechi jucatori din eCommerce-ul IT&C din Romania, si-a cerut falimentul la finalul anului 2014, acesta fiind acceptat de Tribunalul Bucuresti. Ulterior, business-ul a fost insa vandut catre Corsar Online SRL, companie care detine magazinul Cel.ro, unul dintre cei mai puternici jucatori din eCommerce.

Corsar Online a generat in 2014 afaceri de 33 milioane de euro, in crestere de la 25 de milioane de euro cu un an in urma, fiind unul dintre principalii jucatori din longtail-ul eCommerce-ului local. Unicul actionar al companiei este Pop Tiberiu Florian.

"Cel.ro opereaza magazinul online Oktal.ro, in contrapartida oferind solutionarea pe cat posibil a garantiilor clientilor existente de pe vremea cand magazinul era operat de Elka Oktal Group", a declarat, pentru wall-street.ro, un oficial al Cel.ro. Intrebat daca fostul manager al Oktal s-a retras complet din business sau detine o functie in cadrum Cel, reprezentantul companiei a spus ca "Dan Dumitrescu nu ocupa nicio functie in cadrul Cel.ro".

Oficialii Cel.ro nu au oferit informatii privind valoarea tranzactiei sau alte detalii despre negocieri.

Oktal inregistra in 2013 afaceri de peste 4 milioane de euro si era pe profit – minim ce este drept, de circa 14.000 de euro, in timp ce in 2014 compania, previzibil, si-a redus cifra de afaceri la 3,3 milioane de euro si a inregistrat pierderi de 388.000 de euro.

Elka-Oktal Group, compania care anterior opera Oktal.ro, este in faliment si se afla sub incidenta legii nr. 85/2014.

Principalii jucatori din piata de eCommerce sunt eMag.ro, F64.ro, PCGarage.ro dar si operatiunile online ale Altex, Domo sau Flanco.

Sursa foto: Shutterstock: Vanzare

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri