Romanii sunt amuzanti – in stil Kusturic-ian, balcanic, ce este drept, dar tot amuzanti. Este adevarat, eMag si-a extins mult activitatea in ultimii ani, insa (inca) nu au ajuns sa vanda „apartamente in Husi” sau „Adeverinte”.

Iulian Stanciu, general manager al eMag, amintea in cel mai recent interviu pe larg ca exista o echipa in cadrul companiei care se ocupa exclusiv de campul de search.

„Avem o echipa care se ocupa, dedicat, doar de bara de search si tot ce inseamna cautari pe site. Este un shortcut pe care oamenii il folosesc des pentru a ajunge la produs si este foarte important sa ii dai omului ceea ce isi doreste. Sa afli dorinta lui. Se intampla ca oamenii sa scrie gresit. Iti dai seama, vedem acolo niste lucruri… scris “Apple” ca “Aipal” si tot felul de lucruri ciudate. Tu trebuie totusi sa ii dai rezultate la ceea ce isi doreste – nu este problema lui, este a noastra, daca nu ii dam ceea ce cauta”, spunea el.

Toti scriem gresit uneori – din graba, neatentie, esti atent(a) la colegul/colega din stanga, insa unii pur si simplu cauta lucruri care nu au ce cauta pe un magazin online precum eMag.

In ultimul an, cele mai amuzante cautari au fost:

- Adeverinta (pentru ca, nu-i asa, toti suntem ingropati in ele)
- Apartament Husi (piata imobiliara isi revine!)
- Garsoniere de inchiriat Vaslui (ce am zis ma sus)
- aragaz butelie Bucuresti (aviz lui Oprescu. Sau…urmatorul)
- Boxe mici si ieftine in jur de 100 lei (asta da cautare specifica)

Lasand la o parte cautarile amuzante (a se citi „gresite”), eMag a oferit wall-street.ro un top 7 al cautarilor de pe site in ultimele sase luni. Acestea sunt:

- Cincizeci de (10108) – de la cartea Cincizeci de umbre
- Microunde (4332)
- Fluturi (2888) (probabil mancare pentru fluturi?)
- Caini (2599)
- Rami (2888)
- Selfie (2310) (Narcis trece printr-o perioada de glorie!)
- Bebelusi (2022)

Ca fapt divers, in ultimul an Durex a aparut in Search de 2.310 ori si tot de atatea ori au fost cautate in site-ul eMAG: Paolo Coelho, cafea, BMW, adidasi, dual sim, galaxy gear, dvd extern, boxe logitech, camere video, masina de facut paine, motocoasa, lego duplo, FIFA 2015, masina de tocat carne, trimmer.

eMag a generat in 2014 afaceri de 285 milioane de euro, in crestere cu circa 65% fata de anul precedent. Investitiile masive ale companiei in extinderea internationala (Polonia – n.r.) dar si punerea la punct a sistemelor IT si a marketplace-ului local au dus la adancirea pierderilor.

Principalii concurenti ai companiei sunt Altex, Domo, dar si Cel.ro, PCGarage.ro sau Evomag.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri