PayU Romania se asteapta ca noile reglementari privind reducerea comisioanelor interbancare la plata cu cardul, valabile din data de 9 decembrie 2015, sa incurajeze magazinele online in promovarea acestei metode de achitare a cumparaturilor online. In prezent, PayU Romania estimeaza ca aproximativ 80% dintre comenzile online se efectueaza cu plata la livrare.

Totodata, PayU Romania anunta partenerii cu care colaboreaza ca in perioada urmatoare comisioanele pe care le percepe pentru serviciile sale financiare vor scadea pana la 0,9-1,2%, in functie de volumele procesate si industria din care fac parte.

“La nivelul general al pietei se va observa o reconfigurare a metodelor de plata. Se va simti totodata o relaxare a costurilor pentru magazinele online, dar cel mai mare impact se va resimti in zona marilor facturieri care ne asteptam sa promoveze tot mai agresiv plata facturilor in mediul digital. Drept urmare, ca efect secundar, chiar si persoanele care nu plateau pana acum folosind acest canal, din diferite motive, se vor indrepta catre platile online in urmatorii ani”, spune Marius Costin, CEO PayU Romania.

In primele 9 luni ale anului PayU Romania a inregistrat volume tranzactionate de peste 170 milioane euro. Concurentul direct, Netopia, a anuntat tot azi reducerea comisioanelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri