Retailerul de mobila suedez IKEA vrea sa isi extinda business-ul de livrari online in toate pietele. CEO-ul companiei, Peter Agnefjaell, spune ca website-ul companiei va genera 10% din veniturile companiei pana in 2020. In prezent, business-ul online global al companiei acopera circa 3% din totalul vanzarilor.

Interesant este ca, desi nu are un canal traditional de eCommerce, IKEA genereaza deja in Romania circa 10% din venituri din vanzari online, conform oficialilor companiei. Acest lucru plaseaza IKEA Romania pe un loc fruntas in acest sens.

La nivel global, vanzarile IKEA din online au depasit 1 miliard de euro, pentru prima oara, in anul fiscal incheiat in august – echivalentul a 3% din veniturile gigantului suedez.

Totodata, IKEA investeste intr-un nou sistem online care ar putea ajuta compania sa atinga target-ul de 50 de miliarde de euro din eCommerce pana in 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri