Netopia mobilPay, procesator de plati digitale, a intermediat pe parcursul anului 2015 peste 2,6 milioane tranzactii online si mobile, in crestere cu 25% fata de anul anterior. In plus, mai bine de 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile.

Potrivit datelor Netopia mobilPay, si valoarea integrala a sumelor achitate digital in 2015 a crescut cu peste 60% comparativ cu anul trecut, cumuland peste 135 milioane euro. In ceea ce priveste valoarea medie achitata per tranzactie online in 2015, aceasta s-a situat la 230 lei.

Majoritatea platilor intermediate de companie anul anterior au fost pentru produse IT&C, servicii si pachete turistice, dar si home & deco, fashion, produse de infrumusetare, carti si jocuri digitale. Daca o tranzactie medie digitala realizata de romani in 2015 s-a ridicat la 230 lei, unii au ales sa achite sume record, pentru mobilier high-end sau pachete turistice in destinatii exotice, in valoare de peste 10.000 euro. Mai mult, a compania procesat peste 40.000 tranzactii care au depasit suma de 1.000 de euro.

”Anul trecut a fost inca unul cu cresteri pe toate liniile, in care ne-am convins ca platile digitale nu mai sunt viitorul, ci prezentul din realitatea romaneasca”, declara Antonio Eram, CEO si Fondator al Netopia mobilPay.

Potrivit acestuita, un motor important in evolutia pe 2015 a fost portofoliul de clienti care au ales serviciile Netopia. Peste 2000 de comercianti noi proceseaza prin platforma mobilPay de anul trecut.

Platile cu portofelul digital mobilPay Wallet: Avans de peste 200% in 2015

Achizitile realizate de romani prin aplicatia mobilPay Wallet au crescut, de asemenea, cu peste 200% in 2015, volumul lor urcand cu 400%.

Utilizarea wallet-ului dezvoltat de Netopia a accelerat pe fondul introducerii de optiuni precum plata la hipermarketuri Cora si Carrefour din Capitala, a transportului in comun in Cluj Napoca, Alba Iulia si Turda, de achitare a taxei de pod de la Fetesti sau a amenzilor de circulatie. Mai nou, incepand din decembrie 2015, peste 20.000 de proprietari din Bucuresti isi pot plati intretinerea la bloc prin intermediul mobilPay Wallet, in baza unui parteneriat incheiat cu Scomet.ro, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuinte din Capitala.

In ceea ce priveste valoarea medie a tranzactiei prin portofelul digital, aceasta s-a ridicat, anul trecut, la circa 50 lei, in scadere cu 50% fata de 2014, pe fondul numarului ridicat de tranzactii realizate pentru servicii mici din punct de vedere valoric, precum biletele de transport in comun si taxa de pod.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri