PC Garage, magazin specializat in produse IT si electronice, a fost achizitionat de eMAG, detinut de grupul Naspers, in urma acordului de preluare incheiat in luna aprilie, intr-una dintre cele mai interesante mutari pe piata online la nivel local.

PC Garage isi va dezvolta independent brandul si echipa si va intra pe piete noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

“Aceasta tranzactie reprezinta trecerea PC Garage intr-o etapa superioara din punctul de vedere al dezvoltarii business-ului, in Romania si regional. In plus, este o recunoastere atat a valorii echipei PC Garage, condusa excelent de colegul si asociatul meu Traian Cristea, cat si a modelului de business specializat al companiei, o constructie solida si pe termen lung, inceputa in 2005 de antreprenorul fondator, Gabi Vasile si continuata de Traian si colegii nostri de echipa incepand din 2009”, a declarat Marius Ghenea (foto mai jos), antreprenor si proprietar al site-ului PC Garage.ro.

La randul sau, Iulian Stanciu, CEO al eMAG sustine ca achizitia PC Garage va oferi o consolidare a business-ului pe care il conduce.

"PC Garage este un nume puternic si apreciat care a reusit sa creasca prin servicii bune oferite clientului, prin specializare si cunoastere foarte buna a produsului si a industriei. Apreciez comunitatea puternica din spate si oamenii talentati din echipa. Avand in vedere cresterea industriei de jocuri peste tot in lume si pozitionarea foarte buna a PC Garage in aceasta zona, vom investi in dezvoltarea regionala si cresterea gamei de produse si servicii”, Iulian Stanciu, CEO eMAG.

PC Garage va fi condus in continuare de Traian Cristea in calitate de director general. Brandul, echipa, comunitatea si platforma PC Garage vor fi pastrate si dezvoltate. Tranzactia se va finaliza dupa primirea avizului de la Consiliul Concurentei.

Fondat in 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din Romania, cu peste 40.000 produse active si reprezinta un reper pentru toti pasionatii de produse gaming si IT. In comunitatea My Garage sunt peste 100.000 de membri pasionati de hardware si overclocking.

Fondat in 2001 de antreprenori romani, eMAG este un pionier al pietei de comert online din Romania si a devenit un jucator regional, cu prezenta in Bulgaria, Ungaria si Polonia.

Magazinul PC Garage a atins in 2015 o cifra de afaceri de 165 de milioane de lei, in crestere cu aproximativ 30% comparativ cu anul precedent. Ultimele trei luni ale lui 2015 au fost cele mai bune, atat din punct de vedere al traficului inregistrat pe site-ul pcgarage.ro, cat si al vanzarilor. Mai exact, acestea au contribuit cu peste 35% din cifra de afaceri a anului. Totodata, in perioada Black Friday, de la finalul lunii noiembrie, vanzarile au cunoscut o crestere de aproape 50% fata de aceeasi perioada din 2014.

Intr-un top al celor mai mai jucatori din online la nivelul anului 2014, PCGarage.ro se situa pe locul 3 in topul celor mai mari jucatori specializati in segmentul de vanzari online de produse electroIT.

La inceputul lunii aprilie, portalul de anunturi Imobiliare.ro a fost achizitionat de catre grupul Ringier, intr-una dintre cele mai mari mutari de profil din online-ul romanesc.

Principalii concurenti ai eMAG si PC Garage la nivel local sunt Altex, Cel.ro, Elefant.ro sau Evomag.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri