Serviciul click&collect reprezinta un canal alternativ de livrare si gestiune a produselor comandate online, beneficiarii cumparand pe Internet si putand opta pentru ridicarea pachetelor de la cel mai convenabil punct de ridicare prestabilit. Incepand cu luna martie 2016, partenerii LivrariOnline – curieri si comercianti online – vor putea beneficia de noul serviciu integrat Click & Collect pentru SmartLockers si Statii Postale. In ce consta serviciul?

"In sistemul LivrariOnline facem audit pe calitatea serviciilor prestate de curieri si respectarea termenilor SLA la livrare”, spun reprezentantii companiei.

La serviciul "livrare la usa", cand coletul este ridicat din hub pentru "livrare la destinatar", automat sistemul trimite notificare prin eMail & SMS ca urmeaza in ziua respectiva sa se faca livrarea de curierul “X” care poate fi contactat la numarul de telefon “Y”, explica ei.

"Livrarea la destinatar este ultima si cea mai costisitoare dintre toate segmentele parcurse de un colet de la expeditor(i) la destinar, estimat la 30% din costul livrarii. Peste 40% dintre destinatari doresc o estimare mult mai exacta a momentului in care ajunge curierul la usa sa faca livrarea si dau reply la mesaje anuntand cand sunt in locatie si cand nu sunt disponibili, pur si simplu au tendinta de a contacta curierul pentru a se asigura ca livrarea se va efectua la o ora convenabila. Ganditi-va la expresia «astept curierul sa vina», care in mod evident exprima o stare neplacuta, un disconfort al clientilor”.

Analizand aceste situatii, compania a decis ca este normal sa ofere clientilor solutia alternativa online care sa rezolve aceste neplaceri si sa fie mai ieftina decat “livrarea la usa”. Asa a luat nastere serviciul online Click&Collect denumit PostaPanduri.ro.

Punctele de ridicare prestabilite pot fi: oficii postale, spatii comerciale partenere si / sau dulapuri inteligente – pachetomate – amplasate in cladiri de birouri si ansambluri rezidentiale.

Ce este, de fapt, Posta Panduri?

Posta Panduri este o retea nationala de pachetomate si puncte de ridicare a produselor comandate online, ce ofera clientilor, comerciantilor online si curierilor serviciul Click&Collect.

„Pachetomatele noastre sunt de 2 tipuri - din PAL si metalice. Pachetomatele de PAL au un format compact cu un numar limitat de celule si sunt destinate spatiilor indoor, iar cele metalice sunt modulare pentru a permite extinderea numarului de celule pentru a satisface zonele cu o cerere mare si mai ales perioadele cu vanzari de varf in online cum ar fi campaniile de vanzari BlackFriday”.

Pachetomatele sunt concepute si produse de firma in Romania, cu tehnologia software cloud implementata in sistemul LivrariOnline.ro.

Sistemul LivrariOnline prin facilitatile API permite comerciantilor si curierilor integrare cu site-urile lor, respectiv cu sistemul lor de management colete. De exemplu operatia de livrare in pachetomat a comenzilor online poate fi executata:

  • direct de catre comercianti online;
  • de curierii PostaPanduri.ro;
  • de curierii parteneri LivrariOnline.ro.

In ce zone va fi disponibil serviciul/cate smart lockere vor fi/sunt instalate?

Targetul se imparte in 4 tipuri de locatii:

1. Locatii ce se incadreaza in conceptul "hub comunitar" de exemplu pietele si locatiile Auchan, Kaufland, Cora;
2. Locatii cu program non-stop pentru a satisface si clientii cu un program variat cum ar fi de exemplu benzinariile si garile CFR;
3. Oficii postale, parcuri tehnologice si cladirile de birouri cu peste 300 de angajati.

"Targetul nostru este ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa instalam 50 de pachetomate in orasele Bucuresti & Ilfov, Brasov, Iasi, Constanta, Mangalia, Timisoara, Cluj, Sibiu, Galati, Braila, Oradea, Arad. Pana la finalul anului estimam sa ajungem la un numar de 80 de pachetomate. Momentan in proiectul pilot lucram cu un singur pachetomat amplasat in Sos. Panduri”.

Cat timp va dura pilotul?

Pilotul Posta Panduri a inceput pe 27 aprilie 2016 impreuna cu site-ul http://FarmaciaTei.ro, si de pe 15 iunie vor incepe serviciul live pentru comerciantii parteneri PlatiOnline.

"Feedback-ul este fantastic, la 3 ore de la lansare a venit si prima comanda Click&Collect. Chiar daca avem un singur comerciant inrolat si doar un singur pachetomat, zilnic am avut intre 1 si 3 livrari in pachetomat. Timpul mediu de ridicare din pachetomat este de 24 ore de la momentul in care clientul primeste notificarea prin Email&SMS-ul cu codul de ridicare, recordul a fost de 30 de minute”.

Cat va costa serviciul

Compania are doua tipuri de servicii:
• Inchiriere pachetomat unde pretul este in jur de 2-3 lei per celula;
• Livrare in pachetomat asigurata de firma, unde pretul in Bucuresti ajunge la 7-10 lei per livrare in pachetomat.

Estimam ca in 2016 vom atrage in jur de 300 de parteneri online

In prezent, compania are 1.500 de comercianti inrolati in sistem si 5 companii de curierat si logistica inrolate, cu un total de 300.000 de livrari gestionate in 2015, iar in 2016 pana la 1 iunie avem peste 240.000 de livrari procesate.

„Estimam ca vom ajunge la 10 parteneri si 2.000 de comercianti si un numar de 600.000 de livrari procesate”.

Cum ti se pare business-ul Posta Panduri? Consideri ca va avea succes si magazinele online/clientii vor apela la el? Te invitam sa comentezi.

Sursa foto: Shutterstock: Scanrail1

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri