Valoarea comertului online in Romania a crescut de la 1.1 miliarde de euro, in 2014, la peste 1,4 miliarde de euro, in 2015, conform jucatorilor din IT care participa la editia a treia a evenimentului Meet Magento Romania.

11 milioane de romani au acces la Internet, iar dintre acestia, 6,7 milioane au achizitionat cel putin odata produse online. Desi majoritatea prefera sa shopping online de pe desktop, eCommerce-ul generat de pe mobil a inregistrat o crestere semnificativa in 2015, iar cresterea a continuat si in acest an – peste 50% din traficul inregistrat de cei mai mari comercianti online a fost generat de device-uri mobile.

Totodata, un roman a facut in medie 8.2 achizitii online, in medie, in 2015, in crestere fata de anul 2013, cand rata medie era de 7.9 achizitii online. Numai anul trecut, cu ocazia Black Friday, romanii au facut cumparaturi in valoare de 100 de milioane de euro.

In Romania exista, la ora actuala, in jur de 5.000 de comercianti online activi, piata eCommerce din Romania fiind una dintre cele mai dinamice din Europa si cu un mare potential de dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri