Black Friday a luat sfarsit pe site-ul eMag, dar nu si in depozitele acestora. Aproximativ 900 de angajati lucreaza in depozitul situat la iesirea din Bucuresti, ajutati de sistemele automatizate, pentru a pregati sutele de mii de colete ce vor fi transportate clientilor, atat din tara, cat si din strainatate.

Daca intr-o zi normala numarul de colete trimise este de 30 de mii, reprezentantii eMag au declarat ca au trimis 80.000 de colete chiar de Black Friday, iar pentru a doua zi, numarul de colete pe care acestia si l-au propus este de 150.000. eMag lucreaza cu 15 curieri, dintre care 6 pentru Romania, 5 pentru Ungaria si 4 pentru Bulgaria.

A fost nevoie de o suplimentare a personalului. Reprezentantii eMag au angajat in jur de 350 de persoane, cu contracte pe perioada determinata, pentru a-si putea onora cat mai rapid comenzile primite cu ocazia Black Friday. Angajatii lucreaza in 3 ture, iar o parte din ei, in functie de productivitate, pot fi selectati pentru a lucra in continuarea dupa expirarea contractului initiat cu ocazia pregatirilor pentru Black Friday.

Sistemul de operatiuni din interiorul depozitului a fost conceput cu ajutorul unor consultanti americani ce au lucrat pentru companii ca Amazon sau Walmart. Acest sistem a fost preluat si imbunatatit continuu de catre cei de la eMag, care, din 2017, vor sa ofere servicii de consultanta altor firme.

Depozitul are si o zona destinata operatiunilor realizate in parteneriat cu Posta Romana. In acest punct, angajatii Postei Romane preiau pachetele de la angajatii eMag si le transfera catre camioane. Dupa Black Friday, reprezentantii eMag si-au propus ca punctele de livrare ale Postei Romane sa permita o preluare de 15 mii de colete zilnic, timp de 7 zile.

eMag se pregateste de ridicarea unui nou depozit

"Peste doi ani vom deschide un depozit de 100.000 de metri patrati. Negocierile sunt in faza finala, acesta va fi amplasat tot in jurul Bucurestiului, mai trebuie sa stabilim locul", a declarat Iulian Stanciu, CEO eMag.

Actualul depozit de langa Bucuresti are 4 hale si o suprafata de 80.000 de metri patrati.

Valoarea totala a comenzilor inregistrate de Black Friday de catre eMag a depasit 300 de milioane de lei (66,7milioane euro). Potrivit informatiilor afisate de retailer, au fost vandute peste 32.000 de televizoare, 113 bijuterii cu diamante si aproape 13 kilograme de aur, conform News.ro.

Cele mai mari companii care ofera reduceri cu ocazia Black Friday in Romania sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri