Programatorul creditat cu inventarea softului open-source care sta la baza bitcoin, Satoshi Nakamoto, despre care se credea ca este un pusti minune ascuns in spatele unui pseudonim, ar fi de fapt un barbat de 64 de ani, fiu al unui preot budist, care duce o viata retrasa in California.

Potrivit revistei Newsweek, citata de CNBC, forta intelectuala din spatele monedei virtuale traieste, este sanatos, duce o viata retrasa in California si nu si-a mai folosit numele primit la nastere de patru decenii.

Barbatul de origine japoneza este descris de familie si cunoscuti drept o persoana secretoasa si irascibila si lucreaza pentru companii si armata, anunta Mediafax.

Fratele lui Satoshi, Arthur Nakamoto, a declarat pentru Newsweek ca programatorul este un om de o inteligenta stralucita, care a lucrat la "chestii clasificate", dar a folosit un termen vulgar la descrierea personalitatii acestuia.

Revista a pus cap la cap o serie de indicii care au condus la Nakamoto, care duce "o viata modesta" in Temple City, din San Gabriel Valley, la est de Los Angeles.

Potrivit unor zvonuri, Nakamoto ar detine circa 4% din monedele bitcoin aflate in circulatie, care valoreaza sute de milioane de dolari.

Moneda virtuala a devenit tot mai populara in randul persoanelor care nu mai au incredere in banii reali. Controversele din jurul bitcoin s-au amplificat insa din cauza falimentului platoformei de tranzactionare Mt. Gox si a temerilor ca moneda este vulnerabila la furt, fraude si utilizare ilicita.

Mt. Gox a anuntat pe 24 februarie ca a pierdut 750.000 de bitcoin apartinand utilizatorilor si alte 100.000 de monede virtuale aflate in proprietatea sa. Compania a facut cerere de intrare in faliment, la Tokyo, afirmand ca datoriile depasesc activele cu 2,7 miliarde yeni (26,4 milioane dolari).

Bitcoin este tranzactionata joi in jurul valorii de 650 de dolari pe unitate.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri