Comentarii pe articolul Doi romani vor sa creeze Facebook-ul copiilor. Vezi investitia


DIRECTIE GRESITA!

Laura Popovici la 1 August 2011, ora 14:34
Traind intr-o lume ce se indreapta cu minutiozitate savanta spre artificialitate, devine esential sa nu-ti pierzi capul, sa rezisti presiunilor si tentatiilor multiple, sa-ti pastrezi integritatea personalitatii, sa nu te indepartezi periculos de mult de tine (de EUL tau profound): si asta in timp ce cauti noi modalitati, tehnici si mijloace de-a fi fericit. Aceasta este marea incercare a adultiolor zilelor noastre.

Copiii au nevoie de interactiuni reale pentru a-si creiona, dezvolta si releva trasaturile temperamentale, comportamentale, caracteriale, afective, aptitudinale, emotionale, volitive.
Dimanica relatiilor si scena sociala pe care evolueaza dincolo de cadrul institutional - gradinita, scoala - este un sprijin serios in demersuri unde se invata tactul si rafinamentul specific fiecarei virste. Copii trebuie sa invete sa se descurce cu abilitate si in contexte sociale mai spinoase.

Toate acestea sint anulate printr-o "socializare" artificiala. Vom creste copii de incubator, si apoi ne vom intreba de ce au probleme, intrucit noi parintii le-am asigurat ultimul racnet al tehnicii si cea mai scumpa cusca de cristal.

O investitie buna pentru orice parinte responsabil este cheltuirea de multa energie intr-o socializare cu bun folos. Astfel, vor evita constient confruntarea cu circumstante CREATE, asupra carora nu pot exercita control pe viitor.
Dependenta de computer deja exista si da mare bataie de cap parintilor, educatorilor si psihologilor. Mai lipsea exact aceasta afacere bazata pe o dependenta: frumos, moral si etic....

Afirm aceasta in calitate de adult, dar mai ales de psiholog.









Racautanu Aurel la 1 August 2011, ora 15:22
Dna Laura Popovic, va invit cu mare drag sa cititi cu atentie articolul, apoi sa vizionati situl www.zibo.ro pentru a vedea ca unul din primele obiective ale Zibo.ro este protectia copiilor impotriva PC si TV. In aceasta idee am organizat deja 2 editii ale actiunii "Saptamana familiei, saptamana fara TV". Unde colaboram cu unul din cei mai cunsocuti psihologi din Romania, dnul Virgiliu Gheorghe. Si urmeaza alte actiuni in acest sens.
A ignora insa existenta unor instrumente care pot fi folositoare atat copiilor, cat si parintilor, ca PC sau TV, nu poate fi utila. Folosirea lor in exces, poate fi intradevar daunatoare si va invit cu drag sa participati la actiunile noastre.
Este punctul meu de vedere, a unui parinte care a organizat actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV" unde au participat peste 50.000 copii, care au beneficiat de intrari gratuite la peste 200 muzee si gradini zoologice.
Cu simpatie,
Aurel Racautanu -zibo.ro
Laura Popovici la 1 August 2011, ora 18:05
Da, stiu si eu ce inseamna marketing, promovare agresiva.
Doar ca o perdea de fum nu ma impiedica sa privesc in profunzime.
Racautanu Aurel la 2 August 2011, ora 09:50
Dna Popovici, nu ma indoiesc ca stiti ce inseamna marketing, insa subiectul discutiei era altul. Sunt absolut sigur ca daca veti intra pe zibo.ro si veti vedea ce actiuni organizam (inca o data: organizam actiunea "Saptamana familiei, saptamana fara TV", unde peste 50.000 copii au beneficiat de INTRARE GRATUITA la muzee si gradini zoologice), veti vedea ca nu vorbim de promovare, ci de organizarea unor actiuni pentru copii.
Iar in aceasta toamna vor mai fi organizate si alte actiuni: "Schimb de jucarii" in scop umanitar, Concurs de majorete, expozitie de martisoare create de copii. Toate acestea in toate locatiile REAL din Romania.
Daca d-voastra spuneti ca asta este doar promovare, atunci va invit sa incercati sa organizati o astfel de actiune... sau cu mare drag, sa ne ajutati pe noi in organizarea actiunilor.
Mantescu Florina la 2 August 2011, ora 10:44
Internetul exista, el face parte activa din viata noastra, fie ca vrem sau nu. Fetita mea e micuta, prefera sa mearga pe bicicleta sau pe role si inca nu stie sa navigheze pe internet, dar in viitorul apropiat sigur o va face. Voi prefera sa acceseze pagini specializate si educative, unde informatia este controlata, decat la voia intamplarii.
Tine de fiecare parinte in parte sa-si incurajeze copiii sa acceseze informatii si sa le filtreze, fara sa devina dependenti. Intr-adevar, nu e usor.
Iulia Andrei la 9 August 2011, ora 16:18
Stimata doamna Popovici,

In calitate de parinte a doi copii ( 10 ani si 5 ani) le dau mare dreptate doamnei Florina Mantescu si domnului Aurel Racautanu. Sunteti psiholog, dar copii aveti?
Teoria si practica in multe puncte nu sunt comune. Teoretic, nu este bine sa stea copilul in fata calculatorului. Bun.... Dar daca are nevoie de o multime de informatii pentru intocmirea unui referat, de unde isi ia informatiile? Hai sa spunem ca din carti. Dar daca sunt necesare si imagini ce facem, decupam imaginile din carti !? Si pana cand trebuie sa-i ajutam sa faca referate, pana termina liceul? Nu cred.
Aaaa, e cu totul altceva sa-i faci program de stat la calculator; in timpul acelui program este foarte bine sa acceseze site-uri care li se adreseaza grupei lor de varsta.
Asa ca, nu-mi ramane decat sa-i felicit pe cei doi domni care au infiintat si dezvoltat site-ul zibo.ro.

Toate cele bune si succes in continuare!
Racautanu Aurel la 11 August 2011, ora 09:42
Cred ca dna Popovici a exprimat cel mai concludent necesitatea zibo.ro.

  Inapoi la articolul Doi romani vor sa creeze Facebook-ul copiilor. Vezi investitia

Setari Cookie-uri