Comentarii pe articolul Logica de head-hunter


semne de intrebare

Florin Muraru la 7 Februarie 2008, ora 11:13
semne de intrebare
1. in 15 ani de cate ori a venit in Romania?Olandezii sunt cunoscuti pentru spiritul antreprenorial desavarsit...nu se poate sa nu-ti pui intrebari in atata timp, nu?
2. cati dintre directorii afacerilor de succes din Romania au MBA, sau sunt interesati de "dezvoltare personala"?
3. cati dintre reprezentantii "autoritatilor" au o astfel de pregatire, vad la fel "mecanismele de business" si pot avea un limbaj comun cu oamenii de afaceri nascuti sau educati in Europa (de Vest...)?
4. e nevoie sau nu in Romania de manageri cu adevarat profesionisti?
Mihai Iliescu la 7 Februarie 2008, ora 17:44
Chiar este absolut necesar sa stai la spatele unui gm pe care il platesti fb ?atunci de ce mai platesti . Ce te faci cand ai mii de actionari , trebuie sa te controleze si sa vina fiecare la tine sa te indrume sau cum . Este tipic romanesc sa avem pe cineva la spate care sa ne impinga sa muncim . Eu cred ca estye o sansa unica sa ai increderea si libertatea pentru a dezvolta o firma pe finantele si riscul altuia . Mihai Iliescu
George Butunoiu la 7 Februarie 2008, ora 17:53
Draga Florine, nu sunt sigur ca intrebarile imi erau adresate mie, insa iti raspund eu pentru ca la prima intrebare, oricum, nu ar avea cine altcineva sa-ti raspunda:
1. A venit aproape lunar in Romania, in toti anii acestia, si a pus intrebarile la toata lumea: lui insusi, directorilor, mie etc., insa nici acum nu are o explicatie convingatoare.
2. La partea de intrebare cu MBA-ul imi vine sa spun ca "aproape toti" deoarece:
- daca businessul merge bine atunci firma ii satisface orice cerere managerului, si, stii bine, e de foarte "bon ton" sa ai asa ceva
- daca businessul merge prost e musai sa faci unul ca sa afli cum sa indrepti lucrurile
3. ???
4. !!!

George Butunoiu

  Inapoi la articolul Logica de head-hunter