Comentarii pe articolul Rasdaq, marea victima a crizei pietei de capital


Decizia CNVM

Chis Grigore la 21 August 2008, ora 09:13
Decizia CNVM
"Specialistii" intervievatii de dumneavoastra fac parte din categoria "miserupistilor" din piata de capital sau a habarnistilor in domeniul legislatiei. Decizia aberanta a CNVM-ului de-a transforma o piata reglementata in una dereglementata are efecte mult mai profunde de imagine si de siguranta. Prin decizia CNVM se arata ca-n Romania anului 2008 se pot intampla orice abuzuri doar ca asa vrea CNVM-ului! Pe o piata dereglementata dispare TRANSPARENTA emitentilor, conditie primordiala a unei piete de capital sanatoase, dispare votul cumulativ, dispare obligatia ofertelor publice, dispare informarea miscarilor insiderilor in piata, DISPARE TOT! Faptul ca investitorii au cumparat actiuni pe Rasdaq stiind ca Rasdaq este piata reglementata si se trezesc peste noapte ca CNVM le FURA aceste drepturi, face parte din sfera penalului pentru factorii de raspundere din CNVM.
Sa reluam pe scurt aportul CNVM la cresterea pietei de capital:
In anul 2003 au fost delistati abuziv cu largul concurs al CNVM-ului cei mai valorosi emitenti: Dacia s-a delistat la capitalizare de 30 mil euro, industria cimentului in bataie de joc si lista poate continua. In anul 2006 s-au delistat inca 1.500 de emitenti printr-o decizie ILEGALA asupra careia CNVM a revenit recunoscand public "ca n-a fost corecta".
In anul 2008 CNVM-ul doreste sa delisteze toata piata Rasdaq!
Toate astea sunt facute cu scopul de as reduce lor munca de supraveghere si reglementare. Probabil ca cei din CNVM in frunte cu Anghelache doresc salarii de 15.000 euro pe luna pentru atribuitia de supraveghere a cinci emitenti!
Adi P. la 21 August 2008, ora 16:39
Nu sunt un cunoscator foarte bun al BVB, dar aceasta este in atentia mea de ceva vreme, si anume de 2-3 luni, timp in care am studiat-o si am observat cu atentie tot ceea ce se intampla pe acolo. Si am ajuns la niste concluzii uimitoare sustinute de fapte evidente si probe covarsitoare ce se regasesc sub forma de legi, care sa le sustina:
1) CNVM-ul nu tine cu BVB-ul
2) Tot ce face CNVM-ul face in interes propriu
3) BVB-ul este o bursa mica din cauza celor enumerate mai sus, plina de speculatori, NU REFLECTA REALITATEA si nici nu o va reflecta vreodata.
Si mai sunt o gramada de asemenea conluzii dar m-as plictisi prea tare ca sa le insir pe toate. Dar ceea ce ma intreb eu este: "Trebuie sa asteptam sa moara de batranete cei din conducerea CNVM ca sa avem o bursa care VA INCEPE sa functioneze BINE ? Sau vor veni copii acestora in locul lor?"
Si in ceea ce priveste comentariul domnului Chris Grigore sunt de acord cu dansul in proportie de 120% !
O zi buna va doresc si nu uitati: NU TRANZACTIONATI PE BVB !

  Inapoi la articolul Rasdaq, marea victima a crizei pietei de capital

Setari Cookie-uri