Comentarii pe articolul Cum arata noul regulament de creditare publicat de BNR


Credite mai mici cu dobanzi mai mari

Sorina Luca la 25 August 2008, ora 21:02
Credite mai mici cu dobanzi mai mari.
Nimic nu este intamplator. Nici macar graba de a publica noile norme de creditare in M.O. Se preconiza ca vor aparea saptamana aceasta, cel tarziu saptamana viitoare. De ce s-au grabit? Pentru ca doresc sa se puna in aplicare. Vom putea lua imprumuturi, mai mici dar cu dobanzi mai mari. Ani de zile s-a spus ca moneda exotica CHF nu este foarte buna pentru a se lua imprumuturi. Aveti idee care a fost evolutia CHF?
15 aug. 2005 era cotat la 2,3027 / 15 aug. 2006= 2.2306 / 14 aug. 2007 = 1.9478 / 13 aug 2008 = 2.1831
Daca CHF ar fi continuat sa creasca intr-un ritm ametitor va dati seama ca nu s-ar mai fi imprumutat nimeni in aceasta valuta? La ora actuala CHF are cea mai mica dobanda anuala efectiva (DAE). Recomandarea BNR a fost de a ne imprumuta in RON. Stiati ca dobanda de referinta a crescut de la 7%(la inceputul anului) la 10.25% (in prezent)? Avem nevoie de credite pentru a ne implini visele (de a avea casa noastra, masina, de a ne schimba locuinta, de a o renova, etc). Cati dintre voi va puteti permite aceste lucruri doar din salarii? Cu aceste norme, ne iau si ultimele sperante. Bancile sunt destul de restrictive. Nu oricine isi poate permite un credit. De ce nu ne-au lasat pe noi sa hotaram cat si cum avem nevoie? Aveam nevoie de alte norme de creditare? Nu!

Cosmina Dobrea la 26 August 2008, ora 22:01
Aveti perfecta dreptate doamna sau domnisoara Sorina Luca. Stau si ma intreb daca nu cumva BNR-ul "lupta" impotriva populatiei si a sperantelor ei. Asadar, o sa ramanem cu visele ca sperante. Nici vorba, sperante nu mai avem. Oare traim in trecut? Suntem in anii '80? Mai trebuie introdusa "memorabila cartela ceausista" si sunt ok, pardon, KO! Halal democratie! Numai bine tuturor.
Irina Maria la 27 August 2008, ora 20:20
Daca mai stateam un pic, nici nu mai puteam sa iau apartamentul, pentru care ne chinuim de ani sa fim eligibili la credit. Ma gandesc cu parare de rau la acei oameni, care nici acum nu se incadreaza. Dar cand vor fi aplicate aceste norme? In afara, dobanzile scad, numai la noi cresc, ce sa facem? Ne creditam in afara? Bineinteles ca, daca am avea un salariu care sa-ti permita sa traiesti decent - si nu ma gandesc acum la extravagante - nimeni nu ar mai avea nevoie de credite. Si daca ti se ia si aceasta posibilitate, atunci cum? Cum vom mai achizitiona o locuinta, un teren, o amarata de centrala; ce zic eu amarata, ca este un lux sa-ti permiti si centrala si lucrarea, etc. Ca sa nu mai zic ca unii iau credit pentru inmormantare, rezolvarea succesiunilor, etc. Fratilor, unde ne indreptam?
Sorina Luca la 31 August 2008, ora 15:43
Muncim toata viata pentru a realiza ceva! Vrem macar sa le putem oferi copiilor nostrii un camin. Pe vremea lui Ceausescu daca erai membru de partid primeai locuinta de la stat. Acum nici macar cu bani imprumutati de la banca nu o sa mai avem nici o sansa. Lucrez in domeniu si am o multime de clienti care isi doresc un credit dar nu indeplinesc toate conditiile, asta in situatia in care avem inca pentru putin timp asa zise "credire relaxate", da, dar pentru cei cu functii si salarii foarte mari, oameni care au avut norocul sa lucrezeze in multinationale. Nu ne mai despart decat 30 de zile de noile norme care vor fi aplicate fara drept de apel. Atunci ne vom pune pofta' n cui. Toate cele bune.
Elena Ciupirlan la 2 Septembrie 2008, ora 09:31
Traim intr-o tara in care orice este posibil. Acesta era ultimul lucru de care orice roman mai tragea speranta de mai "bine". De ce ne mai miram? Tot in favoarea celor care au bani sunt create aceste reguli. Sa emigram, dar si pentru acest pas iti trebuie un credit ca sa ai cu ce sa pleci. Ce este de facut, nici sa mori dar nici sa traiesti nu e bine. Ce sa mai zici sa mai faci si un copil, care este un lux in zilele noastre. Rabdam, dar pana cand? O noua revolutie, si pentru ce?

  Inapoi la articolul Cum arata noul regulament de creditare publicat de BNR

Setari Cookie-uri