Comentarii pe articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta


Articolul dezinformeaza din nou media

Larissa Anca Grigore la 26 August 2008, ora 14:32
Articolul dezinformeaza din nou media
Ca in multe alte articole publicate pe Wall-street, in privinta salariilor din Romania sunt prezentate valori mult peste media reala a ofertelor de pe piata, dupa cum pot sa o confirme si specialistii in recrutare. Cu siguranta pretentiile tinerilor cu experienta de 1-2 ani nu se ridica la 800 -1000 euro, asa cum se mentioneaza in articol. Pretentiile reale ale acestora se situeaza in jurul sumei de 400-500 euro maxim. Problema este ca angajatorii nu vor sa ofere mici macar atat, si prefera sa angazeje tineri fara experienta, carora sa le ofera maxim 300 euro. Acesta este adevarul valabil in toate orasele din tara, mai putin capitala, care se stie ca este lider in oferta pe piata ofertelor de munca si unde este posibil ca pretentiile sa fie mai ridicate, dar nici acolo nu ating sumele mentionate!
Este bine sa nu se mai publice astfel de articole care prezinta realitatea dezinformat si sunt impotriva tineretului din Romania.
la 26 August 2008, ora 16:29
Intr-adevar in Bucuresti pretentiile sunt mai mari decat in restul tarii, dar asta pentru ca si viata este mai scumpa. Cei ce aleg sa munceasca in Bucuresti, de multe ori stau cu chirie, prin camine sau fac naveta (ma refer la cei din afara Bucurestiului) si cheltuiesc foarte multi bani numai pe intretinerea personala. In restul oraselor nici unui proaspat absolvent nu i se da 400-700 euro la angajare. Pe ce lume sunteti voi, cei care ati scris articolul? Cred ca v-ati referit strict la Bucuresti. In restul oraselor d-abia se dau 9 milioane maxim la inceput si ca sa-ti gasesti cauti luni intregi. E foarte greu pentru un tanar absolvent sa porneasca in stadiul 2, adica slujba. Este foarte greu sa-si gaseasca o slujba in domeniu. De cele mai multe ori se angajeaza pe un post doar ca sa lucreze si sa nu mai stea degeaba dupa finalizarea studiilor.
Ana Pop la 26 August 2008, ora 20:49
Acest articol dezinformeaza clar cititotrii. Si eu fac angajari, dar pentru un entry nu se dau 400-700 euro, mai ales ca nu au nici o specializare. Pentru ca facultatea e apa de ploaie, te specializeaza mai nou in "nimic", adica nimic concret. Bine, eu lucrez in cadrul unui sediu central din provincie, dar in servicii financiare, unde nu se castiga tocmai rau. O fi diferit in Bucuresti. Asa ca, lasati balta asemenea cifre. Inca nu e cazul in Romania de asemenea salarii.

  Inapoi la articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta