Comentarii pe articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta


Fara experienta = usor de manipulat

Graur Serban Florin la 26 August 2008, ora 14:58
Fara experienta = usor de manipulat
Cine a parcurs si articolul privind stilul de conducator, destul de raspandit, "eu stiu cel mai bine", are si explicatia mai aproape de realitate. Respectiv, teama multor manageri de oamenii cu experienta ce sunt si capabili de initiative.
Razvan Bogdan Banu la 26 August 2008, ora 15:38
Exact, sunt total de acord cu Serban Florin. Ei prefera prostuti, cum s-ar zice, pentru ca cei cu experienta de 1-2 ani sunt capabili sa ia decizii, si cred ca asta a fost si motivul pentru care eu am fost data afara dintr-o multinationala, nu mai puteau sa ma manipuleze cum vroiau ei, ca pe colegul meu, cu toate ca eram cel mai bun. Le este teama sa accepte oameni cu experineta, prefera absolventi care nu au lucrat niciodata, pe salarii mici si pe care ii poate duce de nas. Ok, si totusi ce facem noi cu 1-2 ani experienta si care cerem prea multi bani si nu suntem usor de manipulat? Nu ne angajeaza nimeni ? Ca eu tot caut job si nu ma vor ! Sunt prea bun pentru ei ?
la 26 August 2008, ora 21:58
Razvan, cand cineva iti vede cv-ul si continului lui substantial, le este si frica sa sune. De exemplu, eu am doua joburi si am mai aplicat la cate un job, doar sa vad daca mai sunt in interesanta pe piata muncii. Si ghici ce: sunt sunata sa explic cum lucrez eu, ca lor li se pare ciudat din cv sa vada ca desfasor 2 activitati in paralel. Asa ca...
Precizez, doar pentru asta am fost sunata, sa ma intrebe cum lucrez, nu i-a interesat o posibila discutie, nimic.
Moldovan Flaviu la 27 August 2008, ora 01:27
Exact. Nu vor oameni buni, ci usor de manipulat. Dar avand in vedere ca suntem in UE putem sa mergem sa lucram in altra parte iar efectele se vor vedea in 5 ani de zile cand firmele nu vor mai putea angaja personal pentru ca forta de munca incepe sa se imputineze si asa sunt multe posturi acum si nu vine nimeni, dat fiind faptul ca este multa munca si personal.
Veniti in Gb. Acolo nu cere nimeni experienta si poti sa incepi de exemplu ospatar si sa ajungi manager, treptat.
Claudiu la 27 August 2008, ora 10:00
Pentru Dl Banu: cu siguranta sunteti prea bun. De ce nu va faceti propria dumneavoastra firma, ca sa puteti angaja cat mai multi din cei foarte buni? Cei 1-2 ani de experienta sunt nepretuiti, banuiesc ca ati putut invata foarte bine cum functioneaza o firma.

  Inapoi la articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta

Setari Cookie-uri