Comentarii pe articolul Care este locul BVB in topul burselor lumii


9,65 PER mediu BVB oficial

Dan la 28 August 2008, ora 07:43
9,65 PER mediu BVB oficial
Luand in calcul un esantion aleatoriu de emitenti, cum rezulta ca a procedat domnul Pandele, PER-ul mediu poate lua orice valoare. Insa PER-ul mediu actual al actiunilor cotate la BVB este de 9,65. El poate fi gasit pe pagina BVB, la sectiunea "INDICATORI" si reprezinta o valoare oficiala, calculata automat de bursa, nu o aproximatie dupa ureche a vreunui analist. Daca am include si piata Rasdaq, pentru care BVB nu calculeaza automat PER-ul, atunci am obtine valori si mai mici, actiunile fiind deci si mai ieftine. Iar faptul ca actiunile romanesti au ajuns azi cele mai ieftine din lume o spune statistica Bloomberg, nu e o parere a cuiva.

Alexandru-Murad Mironov la 28 August 2008, ora 08:52
Nu ati inteles inca faptul ca "analistii" habar n-au? Chiar pe wall-street.ro se pot citi, de la inceputul anului, numeroase pareri cum ca revenirea BVB e iminenta, cand, de fapt, starea de incertitudine este aceeasi, ca si acum 7-8 luni? De altfel, ma intreb cum as putea avea incredere in cineva care, oricata pregatire de specialitate ar avea, nu are experienta necesara din cauza varstei? In plus, am vaga banuiala ca "analizele" se cam fac la intamplare, ca totul pe la noi.
Bun Simt Elementar la 28 August 2008, ora 15:48
Ce inseamna "starea de incertitudine"? Cand vreodata exista certitudine in privinta viitorului? Nici macar prognoza meteo nu da evaluari precise despre a doua zi. Revenirea bursei prin cresterea preturilor este insa iminenta pentru simplul fapt ca nici o aberatie nu dureaza la infinit. Iar scaderile preturilor au fost aberante, producand oportunitati excelente pentru cei cu sange rece si ratiune.
Alexandru-Murad Mironov la 29 August 2008, ora 06:43
Imi pastrez opinia dupa care economia nu intra in categoria activitatilor de tip loterie sau cazinou. Si da, cred ca se pot face prognoze privind evolutia activitatilor economice. Starea de incertitudine este tocmai atunci cand "revenirea bursei prin cresterea preturilor" nu se va produce, in ciuda "scaderilor aberante" si a "oportunitatilor". Or, eu cred ca, de parte de a se produce din cauze paradoxale, se intampla pe fondul unor asteptari inselate, adica a incertitudinii.

  Inapoi la articolul Care este locul BVB in topul burselor lumii

Setari Cookie-uri