Comentarii pe articolul Oamenii de afaceri vor un salariu minim care sa reflecte munca depusa de angajati


Eu propun 100 de lei

Patrau Diogen Emil la 20 Septembrie 2007, ora 10:17
Eu propun 100 de lei
Ca sa le ajunga patronilor pt "investitii" in super masini ,vile si amante propun ca sal min sa fie 100 RON.Si neaparat programul de munca sa fie prelungit atat cat are patronul nevoie.
Faceti de rusine denumirea de patron !
Constantin Tudoran la 20 Septembrie 2007, ora 11:47
Aveti perfecta dreptate domnule! Salariul reprezinta pretul fortei de munca PE PIATA MUNCII. Atunci cand o materie prima sau un produs e greu de gasit, pretul sau creste, indiferent de costurile de productie ale acestuia. Mi se pare normal ca acelasi lucru sa se intample si cu salariile. Forta de munca este o marfa in capitalism. Si, asa cum e normal, in conditiile in care marfa respectiva devine tot mai rara (romanii emigreaza economic in masa), e absolut logic ca domnii patroni sa mai renunte la masini si vile si sa dea o proportie mai mare din castiguri pentru a ACHIZITIONA CEA MAI PRETIOASA RESURSA: Forta de munca. Domnul "patron" din articol da dovada ca habar nu are ce inseamna piata si capitalism. Dar de ce ma mai mir?
Cosmin Tilinca la 20 Septembrie 2007, ora 18:12
pai domnule tudoran kiar dumneata ai spus`o.. munca fiind o materie prima esti interesat sa scoti aceasta materia prima cat mai ieftin pentru a putea fi competitiv in piatza. Este un cost care se adauga la celalate. Daca ai pretul de cost mare atunci ce faci ? iesi in piatza pentru ca nu mai esti competitiv.
SI in legatura cu masinile sau casele.. ce ati vrea? sa conduca patronu logan ca si angajatu? sa stea in ap ca si omu care castiga 10 milioane? atunci pentru ce mai are bani ? doar ca sa isi plateasca angajatii cat mai scump?
si de patroni familentari ati auzit? ce face angajatu daca firma da faliment? pleaca fara nici o obligatie .. dar patronu ce face? ramene cu problemele si cate altele ..
Asa ca .. in fucntie de risc si banii.
Cereti companiilor mari sa dea salarii mari ca au intrat in tzara si au luat 80 la suta din painea romanasilor. si vin cu salarii de 4 mil. Au facilitati de toate tipurile, sunt ajutate din toate partile si noi astia mai intrerpnzatori suntem luati de apa pentru ca nu mai putem tine costurile in ritmul manevragiilor. Salariul fiind un cost incercam si noi sa`l tinem cat mai jos .. asa ca nu e pentru imbogatire e pentru supravietuire
Ochean Sorin la 21 Septembrie 2007, ora 08:47
In conditiile in care guvernul prin oamenii pe care i-ati votat d.lor, suge tot ce poate ca un vampir nu credeti ca orice firma pentru a putea exista,la fel ca si domniile voastre,are nevoie de un profit?
Incercati sa fiti "patroni" trei luni de zile, de proba si apoi mai vorbim.
Iar super masinile dupa care va curg balele sunt luate in leaseng.
Stiti ce inseamna un leaseng,dar doua,dar la cate renunti pentru a te numi "patron"?
Incercati,incercati,incercati...!

Ochean Sorin la 21 Septembrie 2007, ora 08:48
In conditiile in care guvernul prin oamenii pe care i-ati votat d.lor, suge tot ce poate ca un vampir nu credeti ca orice firma pentru a putea exista,la fel ca si domniile voastre,are nevoie de un profit?
Incercati sa fiti "patroni" trei luni de zile, de proba si apoi mai vorbim.
Iar super masinile dupa care va curg balele sunt luate in leaseng.
Stiti ce inseamna un leaseng,dar doua,dar la cate renunti pentru a te numi "patron"?
Incercati,incercati,incercati...!

Cornel Mitrache la 22 Septembrie 2007, ora 17:54
Avem nevoie de constituirea sindicatelor
PRIVATE ADEVARATE atat la nivel national cat si la nivel local.
Interesele fortei de munca,indiferent de nivelul de pregatire profesional,sau de profil,nu poate fi reprezentat de catre actualele "SINDICATE", ramase la un nivel de conceptie primitv,neocomunist,fiind adevarate curele de transmisie intre guvern-"patronate"-"SINDICATE".
Miscarea sindicala a capitalismului occidental al anilor "50-"70 a dispus de lideri adevarati si de sustinera statului ca mediator in vederea rezolvarii necesitatilor sindicale.
Actualmente ,piata fortei de munca din Romania se loveste de asazisele acorduri mutuale ale patronatelor romanesti, acorduri mutuale ce plafoneaza niveleul salarial.
Constituirea tacita a acestor intelegeri patronale pot fi catalogate MAFIOTE si iresponsabile atat timp cat nivelul salariului minim romanesc nu se aliniaza standardelor U.E.
Prin aceasta marsavie, forta de munca racolata si distribuita in spatiul U.E. de catre firmele de recrutare forta demunca, este tot prost platita, firmele occidentale retribuindu-si angajatii proveniti din romania si nu numai, raportandu-se tot la nivelul salarial din tara de provenienta a angajatului.
Stana Horia la 17 Noiembrie 2007, ora 13:52
Domnilor patroni nu va mai plangeti.Sa stiti ca este un patron in Timisoara care are o cifra de afaceri foarte mare si se plimba in Logan si sta la bloc.Asa ca nu va mai plangeti si ne intrebati ce este acela u leasing.Banii pt masini de unde vin.De la voi din buzunar sau din banii angajatilor.Sunt si eu un mic intreprinzator dar nu ma plang.Supravietuiesc.
Sper d-nilor patroni ca stiti urmatoarea zicala romaneasca "CEL MAI TARE STRIGA PRINDETI HOTUL CHIAR HOTUL".Daca nu castigati atunci de ce intrun an va cumparati masin scumpe si va faceti vile.Un patron care nu castiga nu-si permite asta.Si acum va spun o poveste reala: Un italian care in Italia era patron nu-si permitea o vila si o masina ultimul racnet.A venit in Romania si si-a facut vila si si-a luat un mercedes ultimul racnet.Eu si sotia mea am lucrat o saptamana pt el cate 16 ore pe zi si am castigat 150 lei.Vi se pare corect d-nilor PATRONI.

  Inapoi la articolul Oamenii de afaceri vor un salariu minim care sa reflecte munca depusa de angajati

Setari Cookie-uri