Comentarii pe articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale


Unde dai si unde crapa!

Mares Stefan la 1 Septembrie 2008, ora 15:41
Unde dai si unde crapă!
Domnule Ovidiu Niculescu, îmi pare rau pentru dumneata! Esti ori dezinformat, ori, de fapt, dacă bine stiu, ca specialist în management, trebuia să stii să te informezi exact si să nu te descalifici în ochii publicului cunoscător ale realitătilor despre care faci vorbire în totală necunostintă de cauză!
1. Cât despre notari, este foarte adevărat că au niste bareme de tarife foarte ridicate, dar care sunt aplicate la fel de oricare notar, pentru că, una, le convine, doi, prestatiile sunt, profesional vorbind, de aceeasi anvergură, indiferent de preferinta clientilor pentru anumit notar. Deci, notarii percep onorarii si nu taxe! Adică onorariu pentru prestatia lor. Ceea ce nu reprezintă nici taxa fiscală si nefiscală. Este onorariu! Este adevărat că pe lângă acest onoraiu, doar ca o facilitate, de natura "all inclusive! Adică toate serviciile vi le oferim pe loc, pentru autentificarea actelor care trebuie să fie si timbrate, judiciar ori fiscal, percep, încasează si taxa de timbru fiscal ori taxa de timbru judiciar stabilite prin lege! (Deci puteai spune eventual cel mult că taxele de timbru fiscal ori judiciar pot fi încasate si de notari, nu că notarii "percep taxe nefiscale". Ei nu percep, ci pretind si li se plătesc onorarii pentru prestatiile lor. Că statul a luat o teapă grozavă prin externalizarea si liberalizarea acestei profesii este, în schimb, adevărat!
2. Despre consultantii fiscali nu m-as mai pronunta, ei fiind niste liberi profesionisti cam recenti apăruti pe piată si care încă-si caută rostul. Dar cert este că Camera Consultantilor Fiscali nici într-un caz nu a fost conceput si nu are menirea de a "percepe taxe nefiscale". Pentru prestatia lor în mod normal pretind si li se plătesc niste onorarii! Ca la notari nici onorariul unui consultant fiscal nu poate fi asimilat cu "o taxă nefiscală". De fapt, cumva veniturile dumitale salariale si ale tuturor angajatilor la CNIPMMR, precum si toate celelalte cheltuieli ale acestui organism or fi niste "taxe nefiscale" percepute din OARE CE SURSE?! Ai fi amabil să-mi răspunzi?!
3. Cât despre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România, prescurtat CECCAR, asa se numeste, si ar fi cazul să nu bagatelizezi, dacă nici măcar cum se numeste nu stii, pot spune SIGUR CĂ NU PERCEP NICI UN FEL DE TAXA NEFISCALĂ! Ci doar onorarii! Dacă nu stii, iti spun, CECCAR reuneste toti profesionistii care au asigurat si asigură CONDUCEREA CONTABILITĂTII sub forma unei activităti externalizate. Profesionistii contabili nu prestează pe bază de contract de muncă, ci pe bază de contract de prestări servicii. Deci pentru clientul lor, sunt un partener egal d.p.d.v. juridic, si nicidecum subordonati ierarhic unor manageri aerieni si în materie de intereprinderi mici si mijlocii! Este clar?! Dacă nu, atunci ia bibliografia la mână si mai citeste câte ceva! Încape!

  Inapoi la articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale